Rīgas Cirks atklāj 125. jubilejas sezonu

Piektdien, 2013. gada 20. septembrī pulksten 18:00 pirmizrāde. Rīgas Cirks atklāj savu 125. jubilejas sezonu ar jaunu, starptautisku cirka programmu pasaules labāko cirka tradīciju garā "Rīgas Cirks- 125. Dzintara sezona". Cirka manēžā pasaulē atzītākie mākslinieki- cirka mākslas leģendas Duo Ignatov, Donnert Family no Anglijas ar zirgiem un ponijiem, Lielā Maskavas valsts cirka akrobātu trupa uz atsperlaipām "Asadullin", gaisa vingrotāji riņķos Duo Volkov, enerģiskais un ekstravagantais Nikolajs Gorkovenko ar atrakciju "Suņu futbols" un rīdzinieku iemīļotais Sanktpēterburgas klaunu duets PITER F.M.

"Šajā rudenī, par godu Rīgas Cirka 125 jubilejai, cirka vēsturiskajā manēžā esam apvienojuši cirka leģendas un jaunos līderus," informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Skatītājiem allaž ir patikuši lielie akrobātu grupu priekšnesumi. Arī šoreiz, pēc viesizrādēm pasaules lielākajā cirkā "Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus" Amerikā, pa ceļam iegriežoties Anglijā, Rīgas Cirkā ieradušies akrobātu trupa Rustama Asadullina vadībā. Lidija un Leonīds Ignatovi- pasaulē nepārspēts žonglieru- ekvilibristu duets. Viņi ir absolūtas līdzsvara izjūtas un filigrānas žonglēšanas tehnikas meistari, mākslinieki ar apbrīnojamu meistarības noturību un radošo stāžu. Skatītājiem tikšanās ar šiem meistariem būs īpaši patīkama, jo pēdējo reizi mākslinieki Rīgas Cirkā uzstājās pirms pieciem gadiem. Augstu zem kupola velvēm ar pārsteidzošu vieglumu sarežģītas akrobātikas triku kombinācijas izpildīs daudzu starptautisku cirka festivālu zelta godalgu laureāti "Duo Volkov"- Sergejs Volkovs un Natālija Zaiko.

Pasaules cirka vēsture sākās ar apmācītu zirgu demonstrēšanu. Tieši tāpēc Rīgas Cirks jubilejas sezonu sāk ar lielu grupu skaistu zirgu kopā ar Donnert Family. Viņu izpildīs vairākus zirgu dresūras žanrus- "zirgu augstākā skola", "brīvība" un kā arī mūsdienu cirkā retu cirka žanru "žonglieris uz auļojoša zirga". Enerģijas devu skatītājiem dāvās Krievijā un Eiropas valstīs labi pazīstamais jaunais mākslinieks ar veselu pulku suņu- Nikolajs Gorkovenko. Mākslinieka četrkājainie draugi ar labpatiku izpilda visas komandas, kuras iemācījušies saprast no pusvārda, radot nepiespiestas un aizrautīgas spēles sajūtu un prieku ikvienam skatītājam. Nikolajs ir no Krievijas cirka dinastijas Kudrjavcevi-Gorkovenko, kuri, pateicoties savai mākslai, godam ieņēmuši vietu cirka enciklopēdijās. Savukārt Sanktpēterburgas klauni Anna Morozova un Anatolijs Fjodorovs, kuri ir pazīstami kā klaunu duets "Piter F.M", jau pirms diviem gadiem paspēja iepatikties Rīgas Cirka pašiem prasīgākajiem skatītājiem- bērniem. Tā tik tiešām ir mākslinieku kvalitātes zīme.

"Visi programmas mākslinieki atbilsts zelta augstākajai provei. Baltijas dzintars- tas ir mūsu zelts, tāpēc mūsu Rīgas Cirka 125. sezonu esam nosaukuši par Dzintara sezonu," turpina Lolita Lipinska.

Programmas "Rīgas Cirkam - 125" izrādes Rīgas Cirkā skatāmas no 20.septembra līdz 03.novembrim, katru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Precīzs izrāžu grafiks atrodams mājas lapā www.cirks.lv . Biļetes pieejamas Rīgas Cirka, Biļešu Serviss un Ticketpro biļešu kasēs.

Par "Rīgas Cirku":

"Rīgas Cirks" ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu "Rīgas Cirks" ir atzīts par "Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli". 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.82346106sec.