Rīgā svinēs tradicionālos ražas svētkus – Miķeļdienu

Nedēļas nogalē Rīgā svinēs tradicionālos ražas svētkus – Miķeļdienu. Lielākais pasākums būs Miķeļdienas gadatirgus sestdien, 28. septembrī, kas no pulksten 10.00 līdz 17.00 notiks Doma laukumā. Tajā rudens veltes un amatnieku meistardarbus piedāvās gandrīz 300 tirgotāju.

Šogad tirgus apmeklētājiem būs iespēja gan iepirkties tirdziņā, gan baudīt kultūras programmu. Miķeļdienas gadatirgū varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus, pirts lietas un grāmatas.

Par jauku noskaņojumu gan tirgotājiem, gan tirgus apmeklētājiem gādās profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", vairāki deju kolektīvi, tajā skaitā bērnu deju ansamblis "Dzīpariņš", Tautas deju ansamblis "Gatve", jauniešu deju kolektīvs "Dzīpars", deju ansambļi "Ačkups" un "Austris", kā arī deju kopa "Zalktis". Līdz ar iepirkšanos tirdziņā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja dzirdēt koklētāju ansambļa "Pūt vējiņi", folkloras kopu "Kokle" un "Grodi", kā arī deju kopas "Vilki" uzstāšanos. Pasākuma apmeklētājus priecēs arī bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi", Liepājas aktieru grupa "Aģenti", kā arī vokālās džeza grupas "Assembly singers" dziedātāji. Jestro tirgus kultūras programmu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un Liepājas teātra aktieri Armands Kaušelis un Marģers Eglinskis.

Miķeļdienas svinības notiks arī Rīgas apkaimēs. Jau piektdien, 27. septembrī, pulksten 10.00 Kultūras un atpūtas centra "Imanta" Mazajā zālē notiks tradicionālais pasākums vismazākajiem pārdaugaviešiem "Jautrā Miķeļdiena". Šajā pašā dienā pulksten 13.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē notiks pasākums bērniem "Miķelītis bagāts vīrs". Būs danči, dziesmas un rotaļas kopā ar "Ziemeļblāzmas" bērnu deju kolektīvu "Bitīte" (vadītāja Gundega Prancāne) un Rīgas Kultūru vidusskolas folkloras kopu "Krullis".

Savukārt 29. septembrī no pulksten 12.00 Kultūras centrā "Ilģuciems" risināsies Miķeļdienas svinības kopā ar folkloristiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem. Kultūras centra lietišķās mākslas studijas piedāvās latviešu tradicionālo amatu paraugdemonstrējumus un radošās darbnīcas, koncertā piedalīsies amatieru kolektīvi "Laiksne", "Latve", "Dejotprieks", "Hāgenskalna muzikanti", "Ildzēni" un "Mārīte".

Ieeja uz Miķeļdienas pasākumiem ir bez maksas, jo tos atbalsta Rīgas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74356198sec.