Centrāltirgū norisināsies Vācijas zēnu kora koncerts

Piektdien, 2013. gada 4. oktobrī, pulksten 12.00 Centrāltirgus Sakņu paviljonā ar koncertu uzstāsies zēnu koris no Vācijas pilsētas Iterzenes. Jaunieši no Šlēsvigas-Holšteinas zemes Vācijas galējos ziemeļos izpildīs dziesmas gan dzimtajā vācu valodā, gan arī atsevišķus spiričuela un džeza dziedājumus angliski. Līdz ar šo koncertu Rīgas Centrāltirgus turpina pirms dažiem gadiem aizsākto tradīciju aicināt uz tirgu dziedāt korus no dažādām Eiropas valstīm.

Iterzenes zēnu koris Centrāltirgū viesojas savas koncerttūres ietvaros pa Baltijas valstīm. Koncerts Centrāltirgus sakņu paviljonā Iterzenes korim būs pirmais Rīgā, kurā piedalīsies 74 jauni puiši vecumā no 10 – 22 gadiem. Papildus koncerti sestdien tiks sniegti Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kā arī Rīgas Svētā Pētera baznīca.

Zēnu koris ir dibināts 1965. gadā kā vietējās baznīcas koris, bet gadu gaitā tas pārtapis par vienu no nozīmīgākajiem koru kolektīviem Vācijas ziemeļu reģionā, kura repertuārā ir kompozīcijas no renesanses, baroka, klasikas, džeza un popa. Liels nopelns šiem panākumiem ir tā vadītājam un diriģentam Hansam Joahimam Lustigam – izcilam diriģentam, kurš vienmēr interesējas par jaunu un atraktīvu repertuāru, kas spēj aizrauj jaunos dziedātājus. Hanss Joahims Lustigs vada starptautiskus kora un kora diriģēšanas seminārus, kā tiesnesis apkalpo dažādus koru konkursus, kā arī kā viesdiriģents regulāri muzicē Belgradas radio korī un Ankaras Valsts Akadēmiskajā korī.

Iterzenes zēnu koris piedalījies gan starptautiskos koru konkursos, gan festivālos iegūstot laureātu balvas un starptautisku atzinību. Kā viens no nozīmīgākajiem aizvadīto gadu panākumiem jāmin uzvara Vācijas vīru koru festivālā Brēmenē 2008. gadā.

Īpašu klausītāju ievērību vienmēr izpelnās kora atraktīvie spiričuela un džeza dziedājumi. Spiričuels ir viens no trim mūzikas žanriem, kuru saplūšanas rezultātā izveidojās pasaulē slavenais džezs. Spiričuela dziedājumi ir radušies afroamerikāņu kopienā Bībeles Vecās un Jaunās derības līdzībās dziedot par vergu likteņiem Amerikā – zaudētā dzimtene, brīvības ilgas un cerība uz Tā Kunga palīdzību.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.rct.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50086093sec.