Oktobra pasākumi un notikumi Brīvdabas muzejā

Oktobrī Brīvdabas muzeja izstāžu zālē aplūkojama Egila Bormaņa foto izstāde, kā arī notiek divi pasākumi. Sākoties veļu laikam, Brīvdabas muzeja senceltnes un citi objekti pamazām tiek gatavoti ziemai. Lielākā daļa ēku līdz oktobra beigām vēl atvērtas apmeklētājiem vasaras sezonas režīmā.

4. oktobrī plkst. 18:00 Brīvdabas muzeja Priedes krogā viesosies izrāde „Valdis”, kas ietilpst Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru teātra festivāla „Patriarha rudens 2013”programmā. „Valdis” ir monodrāma jeb Valda Kalnupa metamorfozes vienā cēlienā. Režija, dramaturģija: Edgars Niklasons. Galvenajā lomā: Artūrs Putniņš. Izrādes autori stāsta: „Valdis ir viegli ironisks latviskās identitātes stūrakmeņu meklējums, mēģinājums izprast to rašanās vai apzinātas izvēles iemeslus. Valdis Kalnups meklē laimi un uzdod jautājumus, kuri ir un paliek tikpat neatbildami no gadsimta uz gadsimtu.”

18. oktobrī no pkst.18:00 Hernhūtiešu saiešanas namā un Vidzemes sētā Veļu vakars folkloras kopas „Grodi” vadībā. Aicinām ņemt līdzi cienastu veļiem! Kad naktis kļūst garākas par dienām, lauku darbi ir padarīti un pār zemi bieži nolaižas migla, klāt ir Veļu laiks, dažādos Latvijas novados saukts arī par garu dienām, ķauķu laiku, Dievainēm, dvēseļu dienām, tēvu dienām, paminkām, iļģu laiku un vēl citādi. Daudzviet tas turpinājies no Miķeļiem līdz Mārtiņiem, citur īsāku laiku, citur – ilgāku. Arī pašiem veļiem, aizgājušo senču dvēselēm, ir daudz vārdu: velēnieši, gari, gariņi, dieviņi, iļģi, ķauķi, paurīši, urguči, vecajie, ēni, māžekļi.

Līdz 27. oktobrim pagarināta Egila Bormaņa izstāde "Zaudētā paradīze", kas aplūkojama Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izstāžu zālē. Izstāde ir grafiķa Egila Bormaņa veidota dokumentāla foto hronika par ilgošanos pēc savas dzimtas mājvietas Latvijas laukos vairākās paaudzēs. Foto kolāžas ir tapušas vairāku gadu desmitu laikā, katru gadu ar ģimeni apmeklējot Pampāļu pagastu – vietu, kur agrāk bijušas ģimenes dzimtās mājas. Izstāžu zāle atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas un otrdienas, no 10:00 līdz 17:00.

Priedes krogs no 1. oktobra atvērts tikai sestdienās un svētdienās, bet darbdienās – tikai pēc iepriekšēja pasūtījuma. Kafejnīca „Pūnīte” no 1. oktobra darbosies vienīgi lielāko pasākumu dienās.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no 17:00 līdz 20:00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45698404sec.