Saksofona virtuozs Deniss Paškevičs svin 20 gadus uz skatuves

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai 15. novembrī pulksten 19.00 īpašā koncertā "Latvijas sajūtas" Spīķeru koncertzālē Rīgā tiks atzīmēta izcilā saksofonista Denisa Paškeviča 20 gadu darbība džeza mūzikā. Koncertā kopā ar Denisu uzstāsies dziedātāja Jolanta Gulbe Paškeviča un zviedru mūziķis Hanss Antehed. Klausītājus priecēs pazīstamas tautasdziesmas un latviešu komponistu dziesmas džeza apdarē.

Jubilejas concerts būs kā muzikāla retrospekcija Latvijas džeza mūzikai un Denisa Paškeviča 20 gadu darbam šajā mūzikas virzienā. Koncertprogrammas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hans Antehed personiska latviešu mūzikas un tautas dziesmu izlase un interpretācija, kura sastāv no dažādu laiku un žanru skaņdarbiem, kurus viņš iepazinis esot Latvijā. Pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hans iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās.

Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Hans sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi un Ievu Kerēvicu, un kopā 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums Latvian Sentiments. Albums saņēmis ļoti pozitīvas klausītāju atsauksmes un recenzijas Latvijas un Zviedrijas presē, kā arī ticis nominēts Gada Balvai 2011 kategorijā "Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums 2011".

Koncertā piedalīsies: dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hans Antehed (SE) - klavieres, aranžijas, Staņislavs Judins - bass un Daniels Olsons (SE)- sitamie instrumenti.

2012. gada rudenī un 2013 gada pavasarī mūziķi ar šo projektu uzstājās 13 Latvijas pilsētās. Projekta oriģinalitāte un Latvijas un Zviedrijas mūziķu augstais profesionālais līmenis uzreiz guva skatītāju un speciālistu augstāko novērtējumu.

Koncerta repertuārā iekļautas populārās Raimonda Paula "Balta saule", "Lūgums", "Viss nāk un aiziet tālumā", Imanta Kalniņa "Sitiet bungas", "Dūdieviņš", tautas dziesmas "Sarkandaiļa roze auga", "Pusrītā'i saule lēca" un citas. Muzikālo materiālu var noklausīties šeit: www.draugiem.lv/hansa. Tā kā izcilais mūziķis Deniss Paškevičs atzīmē savas aktīvās darbības džeza mūzikas jomā 20 gadu jubileju, koncerta klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī dažas no viņa oriģinālajām kompozīcijām.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64236808sec.