Biznesa augstskolā Turība norisināsies diskusija "Ētika tūrismā: kodekss un vadīšana"

Trešdien, 30. oktobrī, pulksten 16.00 – 18.00 Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā notiks diskusija "Ētika tūrismā: kodekss un vadīšana". Diskusiju vadīs Ēriks Lingebērziņš, SIA "Balticvision Riga” izpilddirektors un valdes loceklis, Biznesa augstskolas Turība Tūrisma pētniecības centra vadītājs. 

Diskusijā aicināti piedalīties Tūrisma stratēģiskā vadība un Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmu vadība pēdējā studiju gada studenti un nozares pārstāvji!

Biznesa augstskolas Turība Tūrisma pētniecības centra un diskusijas vadītājs Ēriks Lingebērziņš: "Starptautiskajā tūrisma vidē, līdzās jautājumiem par starptautiskā tūrisma pieaugumu pēdējā desmitgadē un pozitīvajām nākotnes perspektīvām, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta starptautiskā tūrisma ilgtspējai. Lai rosinātu diskusiju, ANO Pasaules Tūrisma organizācija ir pieņēmusi globālo tūrisma ētikas kodeksu, ko veido 10 tūrisma ekonomiskās, sociālās, kultūras un vides komponentes. Lai gan ētikas kodeksa principi nav legāli saistoši, to mērķis ir sekmēt tūrisma nozares attīstību, tādējādi samazinot tūrisma negatīvo ietekmi uz vidi, kultūrvēsturisko mantojumu un sabiedrību visā pasaulē. Aktuālās starptautiskās tūrisma vides tendences rāda, ka virknei globāli atpazīstamu tūrisma uzņēmumu šo principu ieviešana un ievērošana ir kļuvusi par ikdienu!"

Ē. Lingebērziņš atzīmē, ka, neskatoties uz to, ka tūrisma ētikas kodekss tika pieņemts pirms vairāk nekā desmit gadiem, Latvijā tikai 2012. gadā stājās spēkā likums "Par Pasaules Tūrisma organizācijas statūtu denonsēšanu". "Arī Latvijā, kā strauju attīstību piedzīvojošā galamērķī, šiem principiem ir būtiski pievērst uzmanību. Tomēr reālā situācija rāda, ka Latvijas tūrisma nozares izpratne par ētiku ir visnotaļ vāja. Tai pat laikā ir skaidrs, ka turpinoties tālākai Latvijas tūrisma nozares attīstībai, ētikas kodeksā ietverto principu ievērošana būs ne tikai teorētisks uzstādījums, bet gan patērētāja noteikta prasība," uzsver Turības Tūrisma pētniecības centra vadītājs.

Ar diskusijas palīdzību vēlamies aktualizēt jautājumu par Globālā tūrisma ētikas kodeksa nozīmi, ieviešanas principiem un nepieciešamību, kā arī veicināt uzņēmēju, studentu un citu tūrisma nozares ieinteresēto pušu izpratni par šo jautājumu. Īpašu uzmanību vēlamies pievērts uzņēmējiem, ņemot vērā tieši uzņēmēju nozīmi šo principu ievērošanā.

Diskusijā piedalīsies Dr.phil., asoc. profesore Velga Vēvere, skaidrojot ētikas jēdzienu un izpratni tūrismā, kā arī tūrisma nozares uzņēmēji, skaidrojot ētikas nozīmi tūrismā, ņemot vērā aktuālos tūrisma uzņēmējdarbības vides izaicinājumus.

Diskusiju organizē Turības Starptautiskā tūrisma fakultāte. Kopumā  2013./2014. studiju gadā plānotas septiņas diskusiju trešdienas. Pirmā šāda veida diskusija notika š. g. februārī. Pateicoties studentu un nozaru profesionāļu atsaucībai un vēlmei turpināt savstarpēju dialogu par tūrisma biznesa izaicinājumiem, tika lemts kopīgas tikšanās rīkot regulāri.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82991791sec.