Biznesa augstskolā Turība stāstīs pieredzes stāstus par biznesu lauku tūrismā

Trešdien, 13. novembrī, pulksten 15.30 – 17.30 Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā notiks diskusija "Kā veidot biznesu lauku tūrismā - absolventu veiksmes stāsti". Diskusijā viesosies un pieredzē dalīsies bijušie Turības studenti, kuri pēc studijām pievērsušies uzņēmējdarbībai vai līdzdarbojas tūrisma uzņēmumu darbībā.

Diskusijā aicināti piedalīties Tūrisma stratēģiskā vadība un Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmu vadība pēdējā studiju gada studenti un nozares pārstāvji!

Par savu pieredzi uzņēmējdarbībā stāstīs viesu nama "Braslas krogs" īpašniece Baiba Smilga, kura šoruden godalgota ar balvu - Kultūras zīmes "Latviskais mantojums" tūrismā. Kā sokas biznesā un kas tūristus vilina ārpus Latvijas galvaspilsētas, stāstīs viesu nama "Jānis"  īpašnieks Jānis Vilciņš no Madonas. Pie topošajiem tūrisma speciālistiem viesosies arī absolvente Inna Kučera, kura pastāstīs par praktisko pieredzi viesnīcas restorāna "Neiburgs" vadītājas lomā.

Diskusijas vadītājs un Turības Tūrisma pētniecības centra vadītājs Ēriks Lingebērziņš: "Šī diskusija ir laba iespēja satikties visiem, kas domā par savu biznesu vai jau ir ar pieredzi uzņēmējdarbībā, īpaši lauku tūrismā. Uzņēmēji, kuri jau paguvuši apbružāties biznesa ikdienas dzīvē, ir lielisks padomdevējs tiem, kuri meklē atbildes uz jautājumiem: kas mani sagaida kā uzņēmuma vadītājam; kādas zināšanas un kompetences padziļināti jāapgūst, lai gūtu stabilu pamatu uzņēmējdarbības attīstībai; kādas ir lauku tūrisma attīstības tendences un izaugsmes iespējas; kā notiek klientu piesaiste viesu mājās un restorānos Latvijā".

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa norāda uz pēdējos gados pastiprinātu studentu interesi jau studiju laikā pētīt un analizēt lauku tūrisma perspektīvas. "Liels skaits diplomdarba tēmu pieteiktas tieši par viesu manu un restorānu izveidi. Tas ir reāls apliecinājums tam, ka interese par savu uzņēmējdarbību tūrismā dažādos Latvijas reģionos nemazinās, gluži otrādi -  ar katru gadu pieaug," skaidro A. Doniņa.

Šī gada pēdējo tūrisma nozares pārstāvju un topošo speciālistu diskusiju organizē Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes Tūrisma pētniecības centrs. Kopumā  2013./2014. studiju gadā plānotas septiņas diskusiju trešdienas. Pirmā šāda veida diskusija notika š. g. februārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69946384sec.