ES māja 12. decembrī aicina uz Lietuvas kino vakaru

ES māja sadarbībā ar Lietuvas vēstniecību ikvienu interesentu 12. decembrī aicina uz Lietuvas kino vakaru, kura ietvaros būs skatāma lietuviešu režisora Raimunda Baņoņa filma "Bērni no Amerikas viesnīcas". Seansa sākums pulksten 17:30.

"Apmeklētāju interese par pirmo Lietuvas kino vakaru pierādīja, ka cilvēki vēlas izmantot iespēju iepazīt mūsu kaimiņvalsts Lietuvas kino mākslu neformālā un izklaidējošā atmosfērā," norāda ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja Juta Šteinerte.

Režisora Raimunda Baņoņa filma "Bērni no Amerikas viesnīcas" stāsta par lietuviešu "hipiju" paaudzi, par laiku, kad Kauņā ar benzīnu sevi aplēja un aizdedzināja Roms Kalanta, kad sākās mākslinieku emigrācija, kad kļuva aktīvāka slepeno dienestu darbība. Filma uzņemta 1990.gadā un ir viena no populārākajām lietuviešu filmām.

Filma būs skatāma lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. Seansa sākums 12. decembrī 17:30 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28. Šī ir jau otrā lietuviešu filma, kas tiek izrādīta ES mājā Lietuvas kino vakaru cikla ietvaros. Pasākumi tiek organizēti ES mājas tematiskā mēneša ietvaros – novembrī un decembrī paša uzmanība tiek veltīta Eiropas Savienības vērtībām un ES dalībvalstu kultūras dažādībai.

Par filmu

1972. gads, Kauņa. Neliela pusaudžu grupa slepeni klausās Luksemburgas radio un sapņo par nākotni. Viņi visi dzīvo tajā pašā namā, kuri kādreiz bijusi viesnīca Amerika. Par viņu darbību sāk interesēties KGB... Drošības iestādes slepus pārlasa bērnu vēstules, kuras viņi sūta Luksemburgas radio. Kopā ar miliciju viņi nežēlīgā veidā izjauc pusaudžu pasākumu.

Filma atklāj, kā dzīvoja ne tik senā, bet mūsdienu jaunatnei nesaprotamā pagātnē – padomju gados, kad par katrs sapnis varēja beigties milicijas nodaļā. Pašas nevainīgākas lietas – mīlestība uz mūziku un rietumos populāru grupu ierakstu klausīšanās tika uztverta kā protests pret politisko sistēmu.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91334796sec.