Noslēgumam tuvojas STF darbs pie ES Leonardo da Vinči projekta "Reģionālie un lauku tūrisma produkti"

Šī gada decembrī Turības Starptautiskās tūrisma fakultātes darbinieki noslēdz darbu pie ES Leonardo da Vinči projekta "Reģionālie un lauku tūrisma produkti (Turkish Delights)", kura ietvaros tika izstrādāta apmācību programma studentiem, topošajiem reģionālā tūrisma uzņēmējiem un darbiniekiem.

Sadarbojoties projektā iesaistītajiem partneriem no Turcijas, Spānijas, Itālijas, Nīderlandes un Latvijas, kopumā ir izstrādāti septiņi apmācību moduļi:

• Lauku tūrisma aktivitātes (angliski, itāliski, turciski)

• Ceļojumi ar gaisa balonu (angliski, itāliski, turciski)

• Ekskursiju vadīšana (angliski, holandiski)

• Viesmīlība (angliski, itāliski)

• Termālais tūrisms (angliski, spāniski, turciski)

• Gastronomiskais mantojums – Vidusjūras virtuve no Spānijas līdz Turcijai (angliski, spāniski, turciski)

• Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā (latviski, angliski)

Latvijā šī projekta rezultātā ir tapis apmācību modulis "Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā", kas ir pieejams gan drukātā versijā, gan elektroniskā versijā un paredzēts lietošanai studentiem un pasniedzējiem.

Komentē projekta vadītāja Dr. oec. Aija van der Steina: "Apmācību modulis sastāv no sešām nodaļām. Moduļa sākuma nodaļās raksturota ēdināšana lauku tūrisma uzņēmumos un jaunākās tendences gastronomijā, analizēts gastronomiskais mantojums un uzsvērta tradicionālo ēdienu un dzērienu nozīme tūrismā. Vispraktiskākā ir trešā nodaļa, kas veltīta tradicionālai latviešu virtuvei un dažādajām uzkodām tajā. Nodaļu papildina tradicionālās receptes!" A. van der Steina min, ka kā ļoti praktiska ir veidota mācību materiāla ceturtā nodaļa, kurā īsi sniegta tā nepieciešamā informācija, kas vajadzīga, sagatavojot un pasniedzot ēdienu viesiem, sākot ar telpu iekārtojumu, higiēnas prasībām, produktu glabāšanu, ēdienu sagatavošanu un beidzot ar galdu klāšanu un klientu apkalpošanu. Savukārt lauku tūrisma uzņēmuma piedāvājuma mārketingam atvēlēta mācību materiāla piektā nodaļa. "Tās vienkāršais izklāsts jebkuram lauku uzņēmējam pat bez īpašām priekšzināšanām mārketingā ļaus novērtēt viesu tipu un viņu vajadzības, apzināt tuvumā esošos un pieejamos piedāvājuma popularizēšanas kanālus, iedrošinās meklēt jaunas, radošas pieejas savu pakalpojumu popularizēšanā," skaidro projekta vadītāja.

Katras nodaļas sākumā īsā ievadā ir uzsvērts, ko mācību moduļa apguvējs vai students iegūs, rūpīgi izlasot nodaļas tekstu un izpildot nodaļas beigās ievietotos praktiskos uzdevumus. Moduļa beigās ir ievietoti trīs labās prakses piemēri – tradicionālo sklandraušu piedāvājums Alsungā, vietējā vīna piedāvājums Laucienā un spāņu piemērs: tradicionālo uzkodu – tapu – izmantošana lauku tūrisma uzņēmumos.

Mācību moduļa "Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā" autores ir MBA, Biznesa augstskolas Turība lektore Brigita Puriņa, Dr. geogr., profesore Maija Rozīte un Dr. oec. A. van der Steina. Interesentiem par šo apmācību moduli lūgums sazināties ar Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes lektori B. Puriņu, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai jautājot Turības Starptautiskā tūrisma fakultātē.

Plašāka informācija par projektu atrodama projektam speciāli radītajā mājas lapā: www.pau.edu.tr/turkishdelight/lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62148786sec.