Ar koncertiem un svētku pasākumiem bērniem Rīgā sagaidīs ceturto Adventi

Ar garīgas noskaņas koncertiem, latvisko Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām un svētku pasākumiem bērniem Rīgā sagaidīs ceturto Adventi. Iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt daudzos svētku ieskaņas pasākumus dievnamos, kultūras centros un koncertzālēs.

Adventa laikā turpinās koncerti Rīgas dievnamos. 20. decembrī Svētā Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā, piedaloties jauktajam korim "Medera", instrumentālajai grupai un solistei Ilzei Grēvelei, klausītāji aicināti uz koncertu "Sirdis gaida". Šajā pašā dievnamā 21. decembrī varēs dzirdēt kamerkora "Salve" uzstāšanos, bet koncertcikla "Adventa mūzikas svētki Rīgā" noslēguma koncerts notiks 22. decembrī Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Jauks muzikāls baudījums gaidāms arī Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kurā skanēs J.S. Baha "Si minora mesa", un to izpildīs baroka koris "Collegium Choro Musici Riga", baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" diriģenta Māra Kupča vadībā un solists Sergejs Jēgers.

Tradicionālās noskaņās Ziemassvētku svinēšana Rīgā tiek atzīmēta ar pasākumu "Bluķa vakars Vecrīgā". Piektdien, 20. decembrī, Rīgas un Latvijas folkloras kopas aicina piedalīties kopīgā bluķa vilkšanas rituālā, kas iezīmē Ziemas saulgriežus kā pagrieziena punktu laika ritējumā, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma – Saule. Bluķa vilkšanas rituāls sāksies Rātslaukumā, tā maršruts virzīsies pa Vecrīgas ielām un laukumiem, lai noslēgtos atkal šajā pašā vietā.

Nedēļas nogalē notiks vairāki svētku pasākumi bērniem. 21. un 22. decembrī mazuļi gaidīti VEF Kultūras pilī, lai noskatītos muzikālu izrādi „Runcis Francis” un kopīgās rotaļās tiktos ar Ziemassvētku vecīti. Bērni aicināti arī uz Jūgendstila muzeju. Tur tiks veidoti Ziemassvētku rotājumi un kartītes, kā arī dekorētas piparkūkas. Savukārt kultūras centrā „Imanta” bērni varēs satikt laisko rūķi Kabatiņu, Burtu rūķi un Ziemassvētku vecīti, kā arī noskatīties deju koncertuzvedumu "Burtu spēlītes Ziemassvētkos".

Ceturtās Adventes laikā koncerti notiks arī kultūras centrā "Mazā ģilde", Latvijas Universitātes Lielajā aulā un VEF Kultūras pilī.

Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Adventa un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv. Informācija par pasākumiem pieejama arī 1188 Uzziņu dienestā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50532198sec.