Arī Otrajos Ziemassvētkos Rīgā notiks kultūras pasākumi

Ziemassvētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas Ziemassvētku koncertu Ķīpsalas hallē, izrādēm bērniem, svētku koncertiem dievnamos un kultūras centros, kā arī aplūkot mākslinieku veidotās egles vides objektu festivālā "Ziemassvētku egļu ceļš".

Rīgas Ziemassvētku koncerts Ķīpsalas hallē

26. decembrī Ķīpsalas hallē jau tradicionāli notiks Rīgas Ziemassvētku koncerts, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, Rīgas Doma zēnu koris, Mazais operas un teātra orķestris, diriģenti Mārtiņš Klišāns un Mārtiņš Ozoliņš. Klausītājus priecēs arī solisti Dita Lūriņa, Kristīne Gailīte, Ieva Sutugova, Ingus Pētersons un Daumants Kalniņš. Šogad koncertā, līdzās pasaules klasiskās mūzikas pērlēm, iemīļotām Ziemassvētku dziesmām, skanēs arī skaistākās melodijas no pasaulslaveniem mūzikliem – „Mūzikas skaņas”, „Vestsaidas stāsts”, „Les Miserables”.

Koncerti kultūras centros un koncertzālēs

26. decembrī Kultūras centrā „Mazā ģilde” būs Ziemassvētku koncerts jauniešiem, kurā uzstāsies grupa „100 baltas dvēseles”, Mikus Straume un „The Mercy Messengers”. Šajā pašā dienā Lielajā ģildē koncertā „Riga Jazz Ziemassvētkos” varēs baudīt džeza melodijas Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” bigbenda, solistu Ievas Kerēvicas, Ievas Sutugovas, Daumanta Kalniņa un Andra Ērgļa, kā arī vokālās grupas „Framest” sniegumā. Bigbenda diriģents – Raitis Ašmanis.

Ziemassvētku koncerti ar zināmu un iemīļotu mākslinieku uzstāšanos notiks arī Kultūras centrā „Imanta”, Lielajā ģildē, Rīgas Latviešu biedrības namā.

Pasākumi bērniem

Ziemassvētkos gan bērni, gan pieaugušie gaidīti izrādēs Kalnciema kvartāla brūnajā mājā un Rīgas Porcelāna muzejā, kur būs skatāms porcelāna leļļu iestudējums.

Vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš"

Lai radītu svētku noskaņu, iedzīvotāji aicināti apskatīties arī vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” mākslinieku veidotās egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai.

Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv. Informācija par pasākumiem pieejama arī 1188 Uzziņu dienestā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25375915sec.