"Rīga 2014" notikumu programma – vērienīgākā Latvijas kultūras vēsturē

2014.gada janvārī Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu ar vērienīgāko  kultūras programmu Latvijas kultūras vēsturē. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas sagatavošanā un īstenošanā visa 2014.gada garumā ir iesaistīti vairāk nekā 12 000 dalībnieku no teju simts dažādām kultūras institūcijām, valsts un pilsētas kultūras iestādēm un nevalstiskajām kultūras organizācijām. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas mākslinieciskajā īstenošanā piedalās vairāk nekā 1900 radošo mākslinieku.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā Latvijā daudzi kultūras notikumi norisināsies pirmo reizi. Jau 18.janvārī akcijas "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde" laikā pirmo reizi apmeklētājiem durvis vērs jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka.

Savukārt no 25.janvāra sāksies laikmetīgā teātra programma forte forte, kas būs Eiropas ietekmīgāko režisoru izrāžu sērija visa gada garumā. Aprīlī pirmo reizi tiks izstādīti izcilās Latvijā dzimušās amerikāņu mākslinieces Vijas Celmiņas darbi. Starptautiskā dejas dienā, ko visā pasaulē atzīmē 29.aprīlī, Rīga kļūs par kulmināciju plašai un daudzveidīgai dejas klašu programmai ar iedzīvotāju dalību – cilvēki dejos birojos, slimnīcās, frizētavās un veikalos. Vasaras saulgriežos ikvienam būs iespēja piedalīties līdz šim nebijušā Jāņu nakts mistērijā "Lec, saulīte!". Tas būs vērienīgs koncertuzvedums, kas balstīts uz Jāņu nakts svinēšanu tradicionālajā un rituālajā norisē.

Jūlijā pirmo reizi Latvijā norisināsies Pasaules koru olimpiāde, kas pulcēs vairāk nekā 20 000 dziedātājus no visas pasaules. Savukārt no augusta būs aplūkojama izstāde "Gustavs Klucis. Kāda eksperimenta anatomija", kas būs līdz šim vērienīgākā pasaulslavenā konstruktīvista izstāde dzimtenē ar vairāk nekā 200 eksponātiem no Latvijas un citiem Eiropas muzejiem.

No septembra sākuma būs skatāmas latviešu gleznotāja un teorētiķa Voldemāra Matveja fotogrāfijas un Āfrikas, Okeānijas un Ziemeļāzijas mākslas darbi. 2014.gada 13.decembrī Rīgā pirmo reizi norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. Eiropas kultūras galvaspilsētas programma būs būtisks un paliekošs devums Latvijas radošajai industrijai un kultūras attīstībai, jo tiek radīti jauni oriģināldarbi dažādos mūzikas žanros (piemēram, Artura Maskata opera "Valentīna" un Kristapa Pētersona opera "Mihails un Mihails spēlē šahu"), jauni kino projekti (piemēram, Force Majeure.Riga), grāmatu izdevumi (piemēram, tekstgrupas "Orbīta" grāmatas) un tiek veicināta starptautiska sadarbība mākslas un kultūras jomā.

Rīga 2014 komanda 2014.gadā aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju un viesi ļauties Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem, jo tas būs mūsu kopējais gads – ar notikumiem, kuros mēs paši – ikviens – būsim galvenajās lomās, kur būsim notikumu veidotāji un galvenie viesi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47203302sec.