Nedēļas nogalē darbosies Eiropas kultūras galvaspilsētas informācijas centri

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas nedēļas nogalē no 17.līdz 19.janvārim darbosies informācijas centri, kas atradīsies Kino Citadele, Rīgas Kongresu namā un tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67). Informāciju par Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem varēs saņemt arī visos tējas punktos, kas darbosies Grāmatu draugu ķēdes posmā.

Jau no ceturtdienas, 16.janvāra, līdz sestdienai, 18.janvārim, Rīga 2014 informācijas centrs atradīsies Kino Citadele (13.janvāra iela, pirmajā stāvā), kur ikviens varēs saņemt informatīvos materiālus par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas norisēm, kā arī uzzināt par Rīga 2014 programmu gada garumā. Info centrs kinoteātrī 16. un 17.janvārī strādās no pl.17.00 līdz 20.00, 18.janvārī no pl.10.00 līdz 18.00. Kino Citadele Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanās iesaistījusies arī ar radošo iniciatīvu un bezmaksas demonstrēs pēdējo gadu Latvijas dokumentālās filmas, piemēram, Dāvja Sīmaņa režisēto filmu "Pēdēja tempļa hronika", īpaša animācijas filmu programma paredzēta arī bērniem.

Interesenti tiek gaidīti arī Rīga 2014 Preses centrā, kas atrodas Rīgas Kongresu namā un būs atvērts katru dienu no pl.9.00 līdz 20.00. Atklāšanas notikumu gaitā Preses centrs kļūs par galveno informācijas punktu un darba vietu masu mediju pārstāvjiem, tostarp ārvalstu presei, kas izrādījusi lielu interesi par Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas atklāšanu.

Ikdienas no pl.10.00 līdz 21.00 strādā arī Rīga 2014 informācijas centrs tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, pirmajā stāvā). Galleria Riga informācijas centrs būs atvērts visu 2014.gadu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmas bukleti un pasākumu norišu vietu karte būs pieejami tējas punktos, kas sestdien, 18.janvārī, ar siltajiem dzērieniem cienās Grāmatu draugu ķēdes dalībniekus un Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas svētku apmeklētājus.

Dienas garumā Vērmanes dārzā atradīsies Rīga 2014 partnera Lattelecom tējas punkts. Grāmatu draugu ķēdes atbalstītājs Lipton ikvienu gaidīs kādā no trim Lipton tējas punktiem, kas atradīsies Vērmanes dārzā, Kaļķu ielas sākumā un pie Gaismas pils. Savukārt Strēlnieku laukumā atradīsies DanSukker tējas punkts, kur varēsiet baudīt gan tēju ar cukuru, gan piparkūkas. Visi tējas punkti būs atvērti sestdien no pl.12.00 līdz 18.00, Strēlnieku laukumā DanSukker punkts būs atvērts līdz pl.20.00, jo vakarā Daugavas krastmalā rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs karnevāliska gaismas figūru parāde un muzikāls gaismas uzvedums, kurā Latvijas gaismas mākslinieku radošās un tehniskās grupas veidotu priekšnesumu papildinās komponista Jāņa Lūsēna mūzika.

Rīga 2014 pirmā ceturkšņa avīzes bezmaksas pieejamas lielākajās Rīgas pasta nodaļās un visās Rīgas bibliotēkās, Rīga 2014 partnera Lattelecom veikalos un klientu apkalpošanas centros, Rīgas domes klientu apkalpošanas centros, starptautiskās lidostas "Rīga" informācijas centrā un Rīgas tūrisma centros.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Atklāšanas un visa gada programma ir pieejama kultūras portālā www.riga2014.org.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48646498sec.