Ko par Rīgu domā ārvalstu iedzīvotāji, Travelnews.lv jautāja Vecrīgā sastaptajiem tūristiem

Šajā nedēļas nogalē (17. - 19. janvāris) Rīgā notiek kultūras galvaspilsētas 2014 atklāšanas pasākumi. Par Rīgu interesi izrāda mediji no visas pasaules un plānots, ka galvenos Riga2014 pasākumus apmeklēs ceļotāji no malu malām.

Ko par Rīgu domā un vai plāno apmeklēt Riga2014 atklāšanas un citus pasākumus gada griezumā, Travelnews.lv jautāja Vecrīgā sastaptajiem tūristiem.

Aleksandrs un Valentīna (Maskava)

"Nemaz nezinājām, ka Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, jo Latvijā esam tikai cauri braucot uz divām dienām, tālāk dodamies uz Lietuvu. Ja vien būtu vairāk laika, notiekti apmeklētu pasākumus. Aizbraucot uz mājām, noteikti noskatīsimies video reportāžas par atklāšanas pasākumu."

Uz jautājumu, kādēļ izvēlejās apmeklēt Rīgu, pāris atbildēja: "Kā jau minējām, Rīgā esam caurbraucot, ieradāmies ar mērķi apmeklēt Dmitrija Hvorostovska koncertu, kas notika Arēna Rīga 14. janvārī un, protams, mazliet izpētīt Vecrīgu, jo laiks diemžēl mums šoreiz ierobežots. Noteikti plānojam atgriezties. Lai arī laika trūkuma dēļ nav laika izstaigāt neskaitāmās ieliņas un visu apskatīt, tomēr iespaids ir ļoti labs – cilvēki atsaucīgi un izpalīdzīgi. Rīga kā pilsēta iepatikās – gan vecpilsēta, gan pilsētas centrs, gan tās cilvēku burzmas, kas šeit Rīgā likās savādākas. Nemācēšu aprakstīt, bet labā nozīmē savādākas, kā mājās. Katrā ziņā vieta, kur vēlamies atkal atgriezties."

Peter un Nike (Stokholma)

"Jā, zinājām, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet neplānojam apmeklēt atklāšanas un citus pasākumus, jo esam ieradušies uz divām dienām. Šis brauciens ir ļoti spontāns, jo vēl vakar no rīta ēdām brokastis mājās un izdomājām, ka brauksim uz Rīgu, paņēmām visu nepieciešamo un te nu mēs esam."

"Kāpēc devāmies tieši uz Rīgu? Kad izlēmām, ka brauksim, secinājām, ka abiem ir brīvas tikai 4 dienas, izvilkām karti un apskatījām tuvākās valstis, kur vēl neesam bijuši un Latvija likās vispievilcīgākā. Rīga patīk, ļoti. Apskatījām vecpilsētu, kā arī bijām Alberta ielas rajonā, kur ļoti patika vecās, skaistās ēkas.  Esam daudz ceļojuši. Bieži vien ejot pa ielu rokas turam kabatās, baidoties, ka tiks atņemts fotoaparāts vai nauda, bet Rīgā sajutāmies droši un ļoti komfortabli."


Giedre (apmaiņas studente no Lietuvas)

"Jā, zināju, ka Rīga šogad kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu, vakardien jau skatījāmies pasākumu programmu ar kursabiedrenēm. Apmeklēsim Rīga 2014 pasākumus, protams, ne visus, bet tos, kuri likās interesanti un redzēt vērti. Piemēram, noteikti iesim skatīties "Staro Riga", 11. novembra krastmalas gaismas parādi, kā arī Ķīpsalas pludmales ugunskulptūru iedegšanas parādi."

"Esmu apmaiņas studente no Lietuvas un izvēlējos mācīties Rīgā, jo šeit jau esmu bijusi vairākas reizes ar ģimeni, vienmēr šeit paticis, viens no izvēlēs faktoriem bija arī tas, ka šeit dzīvo un studē bērnības draudzene. Rīgā studēju nu jau gandrīz pusgadu, bet šķiet katra diena iesākas kā jauns piedzīvojums. Man ļoti patīk Rīga, nemitīgi kāds kaut kur dodas, no kaut kurienes atgriežas, nemitīga kustība, kas sākas nekad nebeidzoties."


Diana (Lielbritānija)

"Jā, protams, esmu dzirdējusi, ka Rīga šogad ir Eiropas kultrūras galvaspilsēta, kas ir pelnīti. Diemžēl neapmeklēšu atklāšanas vai citus Riga 2014 pasākumus, jo galvaspilsētā neplānoju uzturēties. Šorīt ierados Rīgā, lai jau pēc pāris stundām dotos tālāk uzi Siguldu. Mana latviešu draudzene tur precēsies. Pirms pāris gadiem iepazināmies, strādājām kopā kādā fabrikā."

"Vai man patīk Rīga? Protams! Pāris gadus atpakaļ, atbraucot ciemos, pavadīju galvaspilsētā četras neaizmirstamas dienas. Gida pavadībā staigājām pa vecpilsētu, pilsētas centru, bet vakaros devāmies uz vietējiem restorāniem, bāriem.  Latvieši nekad neatsaka tūristam,  kurš apmaldījies, neko neprasot pretī, aizvedīs līdz galamērķim. Kā arī, Rīgā ļoti garšīgi var paēst, tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ man patīk Rīga, jo ne tikai vīriešiem mīlestība iet caur vēderu, arī man."

Valdis un Polina (lavietis un baltkrieviete, dzīvo Birmingemā, Anglijā)

"Zinājām, ka Rīga kļuvusi pa Eiropas kultūras galvaspilsētu. Šis notikums bija viens no iemesliem, kādēļ atbraucām uz Rīgu, svarīgākais, protams, manas mammas jubileja. Mana draudzene Polina Rīgā ir pirmo reizi, tādēļ šie svētki ir lieliska iespēja iepazīt Latvijas kultūru, tautu, sajust to kopības sajūtu, latviešu stipro garu un spēku. Ar ģimeni plānojam apmeklēt gan atklāšanas, gan citus pasākumus Riga 2014 pasākumus."

"Man Rīga vienmēr bija, ir un būs vieta, kur vienmēr vēlēšos atgriezties," tā Valdis.

"Man pirmais iespaids radies ļoti labs. Ielidojot Rīgā, mūs jau sagaidīja Valda ģimene, devāmies uz pilsētas centru, lai kopīgi pusdienotu latviešu virtuves restorānā "Lido". Gājām cauri vecpilsētai un es, kā jau tūriste, negribot noklīdu no "grupas", jo katra redzētā ēka, koks, pat stabs šķiet iemūžināšanas vērts. Atcerējos tikai restorāna nosaukumu un pajautāju ceļu kādam latviešu puisim. Izrādās, ka galamērķis atradās vien pāris minūšu attālumā, atlika vien iziet no šķērsielas, kurā biju iegājusi. Veiksmīgi nokļuvusi restorānā, pateicoties sniedzu izpalīdzīgajam puisim divus eiro, šis tikai pasmējās, novēlēja veiksmi, paspiežot manu roku un devās prom. Paldies Tev, puis!" stāsta Polina.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47214818sec.