Rīgas Cirkā – "Jubilejas Balle"

Četrās īpašās cirka izrādēs – 18. un 19.janvārī Rīgas Cirks svinēs savu 125. pastāvēšanas jubileju. Īpašajās jubilejas izrādēs piedalīsies krāšņākie Latvijas cirka mākslinieki, kā arī īpašie viesi –  cirka mākslinieki no Vācijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas.

Rīgas Cirks – tas ir vesels laikmets Rīgas un visas Latvijas kultūras dzīvē. Sirmās ēkas sienas un vēsturiskā manēža trīs gadsimtu garumā glabā dažādu gadu slavenāko pasaules cirka mākslinieku soļus un mūsu skatītāju vētraino aplausu garu. 1888.gadā pirmā privāti celtā, īpaši Rīgas sabiedrības izklaidei veltītā ēka aizvien priecājas par saviem viesiem – lieliem un maziem skatītājiem, tiem, kas paši ir izauguši un tagad šurp ved jau savus mazbērnus.

"125 – tas ir daudz! Tāpēc, par godu šai vērā ņemamajai jubilejai, šajā nedēļas nogalē rīkojam īstu jubilejas balli. Tajā piedalīties aicinām arī skatītājus. Katrā Jubilejas Balles izrādē būs nelielas mākslinieku sastāva izmaiņas, jo vienas izrādes ietvaros, diemžēl, nav iespējams parādīt visus Rīgas Cirka 125 jubilejas izrāžu māksliniekus," pastāstīja Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

"Jubilejas Balle" izrādēs piedalīsies viena no daudzpusīgākajām Latvijas gaisa vingrotājam - Jeļena Vasiļjeva, akrobāts – ekvilibrists - Sergejs Polupans, jaunais un talantīgais ekvilibrists uz vertikālām kārtīm - Stepans Stafiks, dažādu oriģinālo cirka žanru mākslinieki, antipodiste un suņu dresētāja – Ina Sopova un žonglieris Kristaps Pavlovs, ekspresīvā gaisa vingrotāja uz vertikālās virves – Olga Guseva, klaunu duets "Red&Blue" jeb Jekaterina Mihailova un Genādijs Kantarovičs, un jaunās paaudzes talantīgie vingrotāji ar hulahupa apļiem – Nadežda Levit un Vadims Lukjančuks. Izrādes īpašie viesi: mākslinieki ar kamieļiem un zirgiem- Natali Scholl un Marcel Frank, viens no vispopulārākajiem un talantīgākajiem Lietuvas māksliniekiem, žonglieris-ekvilibrists - Darius Ščesnulevičus, drosmīgu akrobātisku triku izpildītāji – akrobāti Valentina Demjana vadībā,  apbrīnojami plastiskais gaisa vingrotājs Aleksejs Šmagins. Unikālais ukraiņu spēkavīrs Sergejs Ivanets skatītājiem demonstrē nepārspējamos rekorda trikus – pacelsies cirka kupola augstumos ar zobiem turoties pie speciāla stiprinājumu, kā arī izturēs 3 tonnu smagās automašīnas svaru, kad tā pārbrauks pāri māksliniekam.

"Jubilejas Balle" izrādes Rīgas Cirkā skatāmas 18.janvārī pulksten 13:00 un 16:00 un 19.janvārī pulksten 13:00. Sīkāka informācija par izrādēm www.cirks.lv. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Serviss biļešu kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Par "Rīgas Cirku":

"Rīgas Cirks" ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu "Rīgas Cirks" ir atzīts par "Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli". 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72298288sec.