Rīgas Cirkā notiek Starptautiskais cirka festivāls "Zelta Kārlis 2014"

No 24. līdz 26.janvārim Rīgas Cirkā jau ceturto reizi notiks Starptautiskais cirka profesionāļu festivāls "Zelta Kārlis 2014", kurā skatītājiem un  profesionālajai žūrijai no 39 priekšnesumiem, dažādos cirka mākslas žanros, vajadzēs izvēlēties labākos no labākajiem, lai festivāla Galā izrādē, 26.janvārī pulksten 16:00, pasniegtu konkursa galvenās balvas: "GRAND PRIX", "Zelta Kārlis", "Sudraba Kārlis", "Bronzas Kārlis" un "Skatītāju simpātija". Šī gada festivālā būs vērojami priekšnesumi, kurus izpildīs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Šveices, Francijas, Uzbekistānas, Vācijas un AVS profesionālie cirka mākslinieki. Pirmo reizi festivālā piedalīsies mākslinieki no Čehijas un Somijas.

"Līdz šim vēl nekad festivālā nav piedalījušies tik daudzu valstu pārstāvji. Konkurence būs sīva, jo dalībnieku mākslinieciskais līmenis ir ļoti augsts, tāpēc žūrijā esam uzaicinājuši īstus cirka jomas profesionāļus: cirka kompāniju vadītājus, mākslas un cirka skolu direktorus un producentus no Krievijas, Vācijas, Ukrainas, Meksikas, Francijas, Dānijas, Latvijas un Zviedrijas/Armēnijas. Festivāla gaitā ikvienam skatītājam būs iespēja vērtēt mākslinieku sniegumu un balsot par savu favorītu, kurš noslēguma izrādē saņems nozīmīgo Skatītāju simpātiju balvu," pastāstīja Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Festivāla mērķis ir attīstīt labas cirka tradīcijas un sekmēt mākslinieku apmaiņu starp Latviju, Eiropu un citām pasaules valstīm un sniegt skatītājiem kvalitatīvu cirka programmu augstā mākslinieciskajā līmenī.

Starptautiskā cirka festivāla "Zelta Kārlis 2014" izrādes notiks 24.janvārī pulksten 18:00, 25.janvārī pulksten 13:00 un 16:00 un 26.janvārī pulksten 16:00. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Par "Rīgas Cirku":

"Rīgas Cirks" ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu "Rīgas Cirks" ir atzīts par "Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli". 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41604495sec.