Februāra pasākumi Brīvdabas muzejā

Brīvdabas muzejs februārī aicina apmeklēt ikgadējo konferenci, apskatīt muzeja stendu starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour -2014" un priecīgi sagaidīt Meteņus.

4. februārī no pulksten 10:00 līdz 17:00 Brīvdabas muzejā notiks ikgadējā konference.

No 7. līdz 9. februārim starptautiskajā tūrisma izstādē – gadatirgū Ķīpsalas izstāžu hallē, apmeklētājus gaidīs Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja stends. Sadarbībā ar Latvijas folkloras biedrību viesus priecēs maskās tērptas folkloras kopas. Muzeja amatnieki un restauratori, etnogrāfi un fotogrāfi, gidi un pasākumu organizatori kuplā pulkā rādīs, ko katrs māk. Ikviens varēs tērpties maskās un fotografēties muzeja jaunajās kamanās.

16.februārī no pulksten 11:00 līdz pulksten 16:00 svinēsim Meteņus kopā ar XV Starptautiskā masku tradīciju festivāla noslēguma pasākumu. Starp ziemas un pavasara saulgriežiem "Ķekatā-ļekatā" skaļi un jautri budēļi nāk. Maskosimies, dziedāsim un kārtīgi ēdīsim grūdeni ar speķa raušiem.      

Ziemas sezonā katru dienu ir atvērta Kurzemes zemnieka sēta, kā arī "Lurķu" māja Kurzemes zvejniekciemā. Atsevišķas ēkas iespējams atvērt pēc apmeklētāju pieprasījuma.

Ziemas sezonā Priedes krogs gaidīs muzeja apmeklētājus ar gardām maltītēm sestdienās un svētdienās.

Katru svētdienu pulksten 10:00 Usmas baznīcā notiek dievkalpojums.

Sniegotā februārī Brīvdabas muzejs piedāvās iespēju iznomāt slēpošanas inventāru un baudīt ziemas priekus, vizinoties ar slēpēm.

Februārī Brīvdabas muzejs aicinās amatniekus pieteikties Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum, kas šogad notiks 7. un 8. jūnijā.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā ziemas sezonā (01.11. – 30.04.) 1.50 Ls/2.13 € pieaugušajiem, 1.00 Ls/1.42 € studentiem un pensionāriem, 0.50 Ls/0.71 € skolēniem, 3.00 Ls/4.27 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (1.00 Ls/1.42 €). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6162951sec.