Brīvdabas muzejs aicina apmeklēt Amatnieku sētu

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs piedalīsies starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Balttour 2014", kas no 7. līdz 9. februārim notiks Ķīpsalā. Amatnieku sētas apmeklētāji varēs gan izmēģināt amatu prasmes, gan tērpties budēļu maskās, gan iepazīties ar muzeja piedāvājumu rīdziniekiem un Rīgas viesiem Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadā.

Brīvdabas muzeja Amatnieku sētā būs iespējams apmeklēt tradicionālās amatniecības darbnīcas, kur amatus rādīs un mācīs adītāja un audēja, kalējs un karošu grebējs, dreimanis un pinējs, podnieks un seno spēļu meistars.

Pie Amatnieku sētas ratiem reizi stundā notiks konkursi, lai atjautīgākie apmeklētāji varētu tik gan pie Priedes kroga putras bļodas, gan citām jaukām balvām no Brīvdabas muzeja. Turpat būs iespējams saņemt informāciju par muzeja pasākumiem un piedāvājumu individuāliem apmeklētājiem, ģimenēm ar bērniem, grupām un tūrisma uzņēmumiem

Pie Amatnieku sētas zedeņu žoga 21. gadsimta tehnoloģiju lietotāji varēs izmēģināt muzejam neparastu jaunumu: mobilo lietotni "OpenEthnoLV", ko izstrādājis uzņēmums "RIX Technologies". Pirmajiem 30 Amatnieku sētas apmeklētājiem, kas savās mobilajās ierīcēs uzrādīs instalētu jauno lietotni, tiks dāvināti ielūgumi uz populārākajiem Brīvdabas muzeja pasākumiem.

Gatavojoties Meteņu jautrībai, Amatnieku sētas apmeklētāji varēs tērpties raibās budēļu maskās un fotografēties senās kamanās. Paredzams, ka Amatnieku sētā ar skaļām dziesmām un rotaļām iegriezīsies budēļi no visiem Latvijas novadiem.

Uz tikšanos Amatnieku sētā "Balttour 2014"!

''Balttour'' ir plašākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu. 21. starptautiskā tūrisma izstāde–gadatirgus "Balttour 2014" notiks no 7. līdz 9. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Divās hallēs "Apceļo Latviju" un "Atklāj pasauli!" varēs apskatīt vairāk nekā 450 stendus, kuros savus tūrisma piedāvājumus prezentēs ap 700 tūrisma uzņēmumu no vairāk nekā 38 pasaules valstīm. Plānots, ka izstādi trīs dienu laikā apmeklēs ap 30 000 interesentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41434383sec.