Jau ceļā pie lasītājiem – "Baltijas Grāmatu svētki 2014"!

No 28. februāra līdz 2. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Baltijas Grāmatu svētki 2014". Šajās dienās Ķīpsala būs kā iedvesmojoša grāmatu pilsēta, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji.

"Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta sevi ir skaļi apliecinājusi ar cieņu pret Grāmatu! To pierādīja 14 000 cilvēku "Grāmatu draugu ķēdē", TV šovs "Lielā lasīšana", kurā noskaidros 100 iecienītākās grāmatas Latvijā, valsts prezidenta Andra Bērziņa aktivitātes, turpinot akcijas "Draudzīgais aicinājums" grāmatu dāvināšanu skolām, kā arī augstskolu aktivitātes, atzīmējot izcilu grāmatnieku jubilejas. Smeļoties iedvesmu jau no iesāktajām aktivitātēm, labās tradīcijas turpināsim arī izstādē," stāsta "Baltijas Grāmatu svētki" projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Izstāde ir kļuvusi par gaidītiem un pārdomātiem svētkiem, kur grāmata ir izziņas, informācijas, pārdzīvojuma un līdzdzīvošanas objekts. Trīs izstādes dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām cenām.

Daudzveidīgs grāmatu klāsts

"Baltijas Grāmatu svētkos" piedalīsies izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas Latvijas izdevniecības kā "Atēna", "Avots", "Dienas Grāmata", "Jāņa Rozes apgāds", "Jumava", "Karšu veikals Jāņa sēta", "Kontinents", "Latvijas Grāmata", "LU Akadēmiskais apgāds", "Madris", "Pētergailis", "RaKa", "The White Book", "Zinātne", "Zvaigzne ABC"  un citas.

Baltijas labākās grāmatas

"Baltijas Grāmatu svētki" ir arī vieta, kur literāti, zinātnieki un grāmatizdevēji noskaidro bērnu, kā arī pusaudžu iemīļotākos rakstniekus, grāmatas, to ilustratorus un veiksmīgākās skolu un novadu bibliotēkas. Bērnu žūrija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas kultūrvēstures apzināšanas un izzināšanas avotiem. Un izziņas objekti paši "dodas rokās"!

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija rezumē gada devumu grāmatu dizaina jomā, salīdzina Latvijas grāmatu izdevēju un mākslinieku sniegumu ar igauņu un lietuviešu kolēģu veikumu, saka paldies medijiem par sekmēm grāmatu popularizēšanā.

Tikšanās ar tautas dižgariem – rakstniekiem

Grāmatu svētki Ķīpsalā ir arī nozīmīgs kultūrvēsturisks notikums, jo lasītājiem ir iespēja tikties, iztaujāt, iegūt autogrāfus no mūsu tautas dižgariem, kuru vārdi ir kultūras kanona vērtībā. Tā šogad izstādē atzīmēs akadēmiķa Jāņa Stradiņa 80. dzimšanas dienu, tiekoties gan ar pašu jubilāru, gan izdevuma "Jānis Stradiņš. Ceļš cauri laikiem" autori Līgu Blauu.

Plaša kultūras programma

Grāmatizdevēji ir parūpējušies par saistošām tikšanām, diskusijām ar jaunāko, tautā jau popularitāti ieguvušo grāmatu autoriem. Šī ziņa būs noderīga autogrāfu kolekcionāriem. Savukārt nedalītu grāmatmīļu uzmanību piesaistīs jaunumu prezentācijas. Un tādas būs vairākas! Kā katru gadu, izdevniecības piedāvās ne tikai daiļliteratūru, bet arī mācību literatūru grāmatu formātā un digitāli. Jāsarosās arī bibliotēku vadītājiem, lai saņemtu finansiālu atbalstu no novadu vadības jaunas literatūras iegādei, jo izstādē tiek piedāvātas ļoti tīkamas cenas. Menedžēsim savus grāmatu plauktus!

Grāmatu maiņas punkts

Grāmatu izstāde Ķīpsalā visus pēdējos gadus bijusi īpaši populāra ar 2008. gadā ieviesto un nu jau par gaidītu un daudziem iemīļotu akciju kļuvušo "Grāmatu maiņas punktu". Jāuzsver, ka šī ir unikāla iespēja humanitāro zinātņu studentiem, žurnālistiem, vēstures pētniekiem apzināt to grāmatu klāstu, kādas cilvēki nes apmaiņai un kādas izvēlas. Novērojumi liecina, ka interesei par "Grāmatu maiņas punktu" nav ierobežojuma – no pirmsskolas vecuma bērna līdz 98 gadus vecam grāmatmīlim.

Iecienītie grāmatu grozi

Katru gadu izdevniecības rīko savus "iecienītos grāmatu grozus", kuros par ievērojami samazinātu cenu var iegādāties jaunāko daiļliteratūru, piesaistot ikviena izstādes apmeklētāja uzmanību. Tiek piedāvāta plaša grāmatu izvēle neskaitāmās jomās – no vēsturiskajiem romāniem līdz viegli lasāmiem dižpārdokļiem, no kulinārijas līdz jogai, no dzejas līdz izziņu literatūrai.

Bērnu izklaides istaba "MILLILI"

"Baltijas Grāmatu svētkos 2014" būs padomāts arī par bērniem, jo darbosies bērnu izklaides istaba "MILLILI". Bērni varēs satikt grāmatu autorus, ilustratorus, pielikt roku grāmatas tapšanā, spēlēties ar roku lellēm, klausīties mūziku, piedalīties radošajās darbnīcās un iejusties detektīva lomā! Jūs gaidīs Millili, Kaskabatis, Grāmatu tārpiņš, pele Džeronīmo Stiltons, Auniņš Šons un Kaķis, lai jautri pavadītu laiku un baudītu svētkus.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Darba laiks:

28. februāris–1. marts 10.00–18.00

2. marts 10.00–17.00

Biļetes cena: 1 EUR

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.

Ar izstādes "Skola 2014" biļeti ieeja "Baltijas Grāmatu svētkos 2014" – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4503479sec.