Rīga 2014 nedēļas programma no 24. februāra līdz 2. martam

Ceturtdiena, 27. februāris    

Zinātnes kafejnīca par domāšanas maģiju un maģisku domāšanu

Vieta: Latvijas Universitātes kafejnīcā, Raiņa bulvārī 19

Laiks: pulksten18:00

Šoreiz zinātnes kafejnīcas tēma „Maģiskā domāšana”, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēji, kā arī LU doktoranti. Zinātnes kafejnīcas mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz, par to, ko un kā zinātnieki pēta domāšanu. Ieeja bezmaksas.

No sestdienas, 1. marta        

Ziemas festivāls

Vieta: Siguldā

Laiks: No 1. līdz 9. martam

Siguldā – Rīga 2014 partnerpilsētā un Latvijas ziemas sporta veidu galvaspilsētā - norisināsies Ziemas festivāls. Gan mākslas izstādes un radošās darbnīcas, gan koncerti un teātra izrādes, elpu aizraujošas notikumi gan bobsleja un kamaniņu trasē, gan nobraucienos pa kalnu trasēm.

www.sigulda.lv

Līdz 3. martam pieteikšanās dalībai projektā "Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata"

Viens no Rīga 2014 pasākumiem bērniem un jauniešiem ir spēle "Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata", kuras laikā būs iespējams audzēt īpašu kartupeli puķupodā, to dokumentēt un sacensties par lielāko ražu. Klases, draugu grupas un ģimenes pieteikties var līdz 3. martam un rezervēt savu kartupeli podiņā.

Plašāka informācija: www.kartupelis.lv

Līdz 8. martam apskatāma Oļas Vasiļjevas veidotā plakātu skate

Plakātu skate tapusi projekta "Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)" ietvaros, aktualizējot un vizualizējot nīderlandiešu filozofa Benedikta Spinozas darbu "Ētika".

Vieta: Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenās ēkas skatlogos Elizabetes ielā

Līdz 10. martam var iesniegt darbus Rīga 2014 un "Atlants.lv" eseju konkursam "Manas spilgtākās sajūtas stāsts"

Norisinās interneta bibliotēkas "Atlants.lv" rīkotais eseju konkurss, kurā aicināti piedalīties Latvijas pamatskolu, vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi. Šogad ar eseju konkursa starpniecību dalībnieki iesaistīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumā, ar saviem sajūtu stāstiem papildinot projekta 3D Karnevāls „Sajūtu konteineri” savākto stāstu kolekciju. Konkursa darbu tēma ir "Manas spilgtākās sajūtas stāsts".

Vieta: www.atlants.lv/konkurss  

Līdz 16. martam apskatāma izstāde "Zoon in A Zoot-Suit"

Aplūkojama Aditja Mandajama (Aditya Mandayam) veidota izstāde "Zoon in A Zoot-Suit". Izstāde notiek projekta "Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)" ietvaros, aktualizējot un vizualizējot nīderlandiešu filozofa Benedikta Spinozas darbu "Ētika".

Vieta: kim? Laikmetīgās mākslas centrs (Spīķeru radošais kvartāls - Maskavas iela 12/1, Rīga)

(Uzrādot Rīga 2014 mediju akreditācijas kartes, foto un video iespēja)

Līdz 20. aprīlim apskatāma starptautiskā izstāde "1914"

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls skatāma izstāde "1914", kas veltīta Pirmā pasaules kara simtgadei. Izstāde vienlaikus ir stāsts par pagrieziena punktu vēsturē un reizē arhitektonisks inscenējums, kura centrā ir trīs sadursmju zonas – konflikts laika dimensijā, kad jauns laikmets neatgriezeniski transformēja iepriekšējo vērtību sistēmu un atskaites punktus, konflikts cilvēkā – spēja upurēt dzīvi, iesaistoties karā un cīnoties par savu zemi, un visbeidzot – konflikts ģeogrāfiskajā telpā, kurā sevi pieteic jauni lielvaru un politisko spēku samēri un topošā jaunā Eiropa. Izstādē kopumā pārstāvēti 17 prestižākie mākslas muzeji un nacionālās galerijas no 11 valstīm. Papildu info: www.1914.lv  

Vieta: LNMM izstāžu zāle Arsenāls (Torņa iela 1, Rīga)   

(Uzrādot Rīga 2014 mediju akreditācijas kartes, foto un video iespēja)

Līdz 20. aprīlim apskatāma K.Boltanska instalācija "Sirdspukstu arhīvs"

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls skatāma franču laikmetīgās mākslas meistara Kristiana Boltanska (Christian Boltanski) plašu atzinību guvuši mākslas projekti – videodokumentāciju "Starp laikiem" ("Entre Temps") un radošo pētījumu "Sirdspukstu arhīvs" ("Archives du Coeur"), kurā var piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs.

Vieta: LNMM izstāžu zāle Arsenāls (Torņa iela 1, Rīga)   

(Uzrādot Rīga 2014 mediju akreditācijas kartes, foto un video iespēja)

Apskatāma pastāvīga ekspozīcija "Dzintars laiku lokos"

Ekspozīcija "Dzintars laiku lokos" iepazīstina ar Baltijas dzintaru, rādot tā dabīgās formas, krāsu toņu daudzveidību un nozīmīgo vietu pasaules dzintaru depozītu vidū. Izstādē tiek akcentēta dzintara unikalitāte kā pirmā materiāla nozīmība, kādēļ sāka veidoties mūsu reģiona atpazīstamība senajās Eiropas kultūrās. Var iepazīt dabīgo dzintaru, tā izmantojumu visdažādākajās jomās, īpaši akcentējot zinātnisko pētījumu rezultātā radītā dzintara diega izmantošanas perspektīvas.

Vieta: Latvijas Dabas muzejs (K.Barona iela 4, Rīga)

(Uzrādot Rīga 2014 mediju akreditācijas kartes, foto un video iespēja)

Raidījums "Dzintara puse"

Atraktīvs, informatīvi izklaidējošs TV raidījumu cikls "Dzintara pusē". Divi Latvijā populāri ceļotāji Gustavs Terzens un Marta Selecka dodas pa Senā dzintara ceļa pēdām un kliedē priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veido moderno dzintara identitātes tēlu. Ekspedīcijas ceļi raidījuma 12 sērijās ved no ziemeļiem uz dienvidiem cauri Latvijai, Lietuvai, Krievijai, Polijai, Vācijai, Šveicei, Čehijai, Austrijai, Ungārijai, Slovēnijai, Itālijai līdz pat Indijai. Raidījumu "Dzintara pusē" veido VFS FILMS, un tas tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas "Dzintara ādere" ietvaros.

Vieta: LTV 1 ēterā

Laiks: svētdienās pulksten 17.30

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada informācijas centrs

Tirdzniecības centrā Galleria Riga darbu turpina Eiropas kultūras galvaspilsētas gada informācijas centrs, kas ikvienam interesentam sniedz informāciju par Rīga 2014 programmas notikumiem.

Vieta: Galleria Riga, Dzirnavu ielā 67

Darba laiks: katru dienu 10.00 - 21.00

Sīkāka informācija par visiem pasākumiem pieejama kultūras portālā www.riga2014.org 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.464082sec.