"Rīga 2014" skolēniem: izaudzē savu kartupeli podiņā!

"Rīga 2014" programmā atrodami arī vairāki pasākumi bērniem un skolēniem. Viens no tādiem ir spēle "Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata", kuras laikā būs iespējams audzēt īpašu kartupeli puķupodā, to dokumentēt un sacensties par lielāko ražu.

Spēle "Draugs podā vai Kartupeļu dienasgrāmata" ir daļa no projekta "Kartupeļu opera" un iekļauta "Rīga 2014" programmas tematiskajā līnijā "Izdzīvošanas komplekts".

Šobrīd sākusies pieteikšanās uz īpaši šim projektam selekcionētajiem kartupeļiem. Klases, draugu grupas un ģimenes pieteikties var līdz 3. martam www.kartupelis.lv. Piesakoties spēlei, komandai/ģimenei tiks rezervēts viens kartupelis podā.

Kopīgi sadarbojoties, vasaras laikā, no 8. maija līdz 7. septembrim, būs jāizaudzē jaunā raža.

Spēle ir domāta 1. līdz 4. klašu skolēniem, draugu grupām un ģimenēm – tā ļaus iepazīt gan kartupeļa audzēšanas prieku, gan apgūt virtuālās vides izmantošanu un pieklājīgu uzvedību internetā, veidojot kopīgu drauga Kartupeļa virtuālo dienasgrāmatu.

Daļa no projekta būs arī topošā "Kartupeļu opera" – krāšņs uzvedums par piedzīvojumiem pilno Kartupelēna un viņa ģimenes ceļojumu no Brazīlijas Andu kalniem līdz pat Kurzemes hercogistei. Pirmizrāde iestudējumam Latvijas Nacionālajā teātrī plānota 2014. gada 24. oktobrī.

Stāsta projekta vadītāja Inese Beķere: "Izdzīvošanai šobrīd ir vairākas nozīmes: viena tradicionālā – nenomirt badā. Otra – mūsdienīgā – dzīve notiek virtuālajā vidē – kā sevi nepazaudēt tur.

Mūsu bērni ir piedzimuši ar internetu šūpulī, viņam tas ir tikpat dabisks, kā televizors mums, viņu vecākiem. Mēs ticam, ka drīz iestāsies līdzsvars – mācēsim atrast līdzsvaru starp reālo un virtuālo dzīvi. Tāpēc "Rīga 2014" programmā piedāvājam mūsu jaunajiem līdzpilsoņiem sākt trenēties to darīt – saprast, cik patīkami ir saņemt sava darba augļus un kā vislabāk sevi citiem parādīt – tā, lai atliek laiks arī aprunāties. Kartupeļi ar augstu šķirnes tīrību jau tiek gatavoti savai jaunajai dzīvei, par to rūpējas projekta krusttēvs Andrejs Hansons un Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienība."

Portāls "Rīga 2014" jau rakstīja, ka 2013. gada vasarā kartupeļu audzēšanu izmēģināja Rīgas Doma kora skolas skolēni. Vairāk par to lasi rakstā "Divi Māri un Bella. Novākta pirmā "podiņkartupeļu" raža".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.08934188sec.