8. martā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību "Stāsti par modi"

Turpinot cikla "Muzejs ģimenei" pasākumus, 8. martā LNVM nodaļā "Dauderi" notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Stāsti par modi". Sākums pulksten 12.00, aptuvenais norises laiks  līdz pulksten 14.00.

Kā gadsimtu laikā mainījās modes tendences un kas no senajiem laikiem ir saglabājies līdz mūsdienām? Kāpēc modes dāmas pirms 150 gadiem arī siltās un saulainās vasaras dienās tinās šallēs un lakatos? Kāpēc to, ka dāma parādīja savas kāju potītes, uzskatīja par nepieklājību? Kāpēc pirms 150 gadiem kungi pastaigās ņēma līdzi spieķi?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegs muzejpedagogi, izskaidrojot gan to, ko "modes valodā" nozīmē vārdi "katliņš", "frēze", "turnīra" un "pompadūrs", gan daudzas citas interesantas lietas saistībā ar modi. Nodarbības apmeklētāji varēs aplūkot ne tikai senus attēlus, fotogrāfijas, zīmējumus un gleznas, bet arī unikālus priekšmetus no muzeja krājuma –  tai skaitā smalka auduma saulessargu, senus spogulīšus un pūdernīcas, matu loku šķēres un kaklasaišu žāvējamo dēlīti, dāmu un kungu cepures, somiņas un kurpes...

Jauniegūtās zināšanas nodarbības dalībnieki varēs pārbaudīt arī aizpildot uzdevumu lapas.

Vecāki norises laikā aicināti fotogrāfēt un uzņemt video.

"Dauderu" pievilcību vairo plašais parks, kas ieskauj muzeja ēku. Tajā ģimenes ar bērniem daļu šīs vietas apmeklējumam atvēlētā laika var pavadīt svaigā gaisā.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību cikla "Muzejs ģimenei" pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Uz „Dauderiem” jābrauc ar 5. vai 9. tramvaju līdz pieturai „Aldaris” vai ar 267. maršruta taksometru līdz galapunktam. Ir autostāvvieta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45989799sec.