Rīgā radīts unikāls izglītojoši-interaktīvais latviešu 5D kino

Pēc vairāk kā 2 gadus ilgi lolotas ieceres skrupulozas izstrādes, filmēšanas procesa un tehniskās sagatavošanas darba, sveicot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, dienasgaismu ir ieraudzījis pirmais kino projekts, kas veidots 5D (piecu dimensiju) tehnoloģijā, un ir unikāls ne vien Latvijā, bet, iespējams, ir vienīgais šāda veida produkts arī visā pasaulē. Projekts ar vilinošu nosaukumu Look at Riga aicina izbaudīt vēl nebijušu ceļojumu pa Latvijas galvaspilsētas skaistākajām un interesantākajām vietām, skatot tās no putna lidojuma. Stāsta Arnis Aspers, filmas idejas autors: "Filmas idejas pamatā ir izglītojošas un izklaidējošas informācijas par Rīgu apvienošana vienā unikālā jaunāko tehnoloģiju produktā, kurā notverts Rīgas vēsturiskais šarms līdz ar mūsdienīgas metropoles aizrautīgo ritmu. Filmā ir iespējams ieraudzīt tādu Rīgu, kādu to ir redzējuši vien nedaudzi Latvijas iedzīvotāji."

Helikopters, īpaši konstruēta helikamera, jahta, ātrgaitas kuteris, divstāvu autobuss, telekrāns – tas viss tika izmantots, lai no 50 stundas gara darba materiāla radītu 10 minūšu garu 5D filmu. Savukārt, 5D tehnoloģijas pielietojums filmas veidošanas procesā līdz ar dažādiem īpašiem animācijas efektiem ļauj kino skatītājiem ceļot ne tikai virtuāli, bet arī sajust gluži reālas emocijas – vēja brāzmas, ūdens šļakatu lāses u.c. papildinošus klātbūtnes efektus. Ar interaktīvās filmas palīdzību Look at Riga pārvērš iepriekš pasīvos skatītājus aktīvos ceļotājos. Filma jau ir paspējusi iegūt atsaucību galvaspilsētas apmeklētāju vidū, jo ļauj to apceļot vien 10 minūtēs, turklāt nemainīgi perfektos laikapstākļos. 5D kino apmeklējums kļūst par aizvien populārāku galamērķi arī skolēnu vidū, jo skolu grupām Look at Riga piedāvā īpaši izdevīgus kinoteātra apmeklējuma nosacījumus.

Unikālās filmas demonstrēšanai pašā Rīgas sirdī, Rātslaukumā, tieši zem Okupācijas muzeja, ir izveidots arī kompakts, novatorisks kinoteātris ar īpašas konstrukcijas krēsliem, kas liek kino apmeklētājiem ar visu ķermeni iesaistīties nelielajā, elpu aizraujošajā ceļojumā virs Rīgas. Kinoteātris ir aprīkots ar modernu un jaudīgu aparatūru, kas nodrošina augstvērtīgu attēla un skaņas kvalitāti. Maksimāla klātesamības efekta sasniegšanai kinoteātrim ir īpašā Paint on screen tehnoloģijā veidots ekrāns, kas savienojumā ar aktīvajām 3D brillēm, kas ir krietni kvalitatīvākas par jau ierastajām pasīvajām 3D brillēm, ļauj gūt pilnīgas emocijas filmas telpiskajās dimensijās. Par īpaši taustāmām sajūtām gādā skatītāju krēslu pneimatiskā sistēma, stroboskopi, sprauslotāji, burbuļmašīnas u.c. speciālas palīgiekārtas. Lai padarītu kino apmeklējumu tā apmeklētājiem vēl saistošāku un lietderīgāku, kinoteātra funkcionalitāte ir papildināta ar īpašu informatīvo mākslas telpu, kur iespējams iegādāties talantīgu pašmāju mākslinieku darinājumus un dizaineru radītus oriģināldarbus.

Tā kā Look at Riga projekts, iespējams, ir pirmais šāda veida produkts multimediju kino vidē, tad filmas konceptu franšīzes veidā paredzēts izplatīt arī citās Eiropas un pasaules pilsētās. Filmas ideja pieder Arnim Asperam, kas ir arī filmas režisors, aizkadra balss pieder Horenam Stalbem, tekstus sagatavojusi Zane Teikmane. Aicinām apmeklēt vienīgo 5D kinoteātri Latvijā, Rīgā, Strēlnieku laukumā 1.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19515204sec.