Sv. Pētera baznīcā notiks «COLART DUO» koncerts

Sestdien, 15. martā pulksten 17.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks COLART DUO koncerts, kurā piedalīsies Māra Zandersone – klavieres /Latvija/ un Martina Štuklere (Martina Stükckler) – saksofons /Austrija/.

COLART DUO izveidots Nīderlandē 2012. gadā. Duets, kura sastāvu veido klasiskais saksofons, austriešu saksofonistes Martinas Štukleres izpildījumā, un klavieres, latviešu diriģentes un pianistes Māras Zandersones izpildījumā, jau sniedzis vairākus koncertus Eiropas valstīs – Nīderlandē, Austrijā un Vācijā, un šajā pavasarī uzstāsies Viļņā, kā arī divos koncertos Rīgā.

Jaunā mūziķe Martina Štuklere šobrīd mācās ArtEZ Mākslas augstskolā Nīderlandē pie profesora Johana van der Lindena, kā arī mācījusies saksofonu Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē, un ir vairāku starptautisko konkursu laureāte – zelta medaļas ieguvēja starptautiskā solistu un kamerorķestru konkursā Sviler Slovēnijā 2011. un 2012. gadā.

Māra Zandersone studē J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestra diriģēšanu pie profesora Jāņa Puriņa, paralēli studijām praktiskās zināšanas papildinot Erasmus praksē ArtEZ Mākslas augstskolā Nīderlandē, kā arī mācījusies E. Dārziņa mūzikas vidusskolā un P. Jurjāna mūzikas skolā klavierspēli.

COLART DUO repertuārs ir tieši tik krāsains, cik krāsains ir tā nosaukums. Duets labprāt atklāj un pielāgo saviem instrumentiem Baroka mūziku, aizraujas ar Klasicisma periodam raksturīgo, izbauda Romantisma laika mūzikas piesātinājumu un Impresionisma noslēpumainību. Duets priecājas arī par iespēju atskaņot mūziku ar džeza elementiem. Tieši žanru dažādība sniedz klausītājiem iespēju ikkatrā koncertā sadzirdēt ko interesantu, savukārt, pašam duetam – ļauj pētīt un attīstīties.

Koncerta programmā tiks atskaņoti komponistu G. P. Tēlemaņa, L. E. Larsona, T. Jošimatsu, J. S. Baha, F. Dekruka, F. Šopēna un Ž. Ibēra skaņdarbi.

Biļetes cena EUR 2, skolēniem, studentiem un pensionāriem EUR 1

Biļetes nopērkamas Sv. Pētera baznīcas kasē

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45870209sec.