Par godu Svētā Patrika dienai visu nedēļu Vanšu tilts izgaismosies zaļā krāsā [1]

Pievēršot Latvijas iedzīvotāju uzmanību īru nacionālajiem svētkiem – Svētā Patrika dienai, kas visā pasaulē tiek atzīmēta 17. martā, - īru tradicionālais viskijs Jameson sadarbībā ar SIA Rīgas Gaisma šonedēļ katru darba dienas vakaru šiem svētkiem raksturīgajā zaļajā krāsā izgaismo vienu no redzamākajiem pilsētvides objektiem Rīgā – Vanšu tiltu.

Pasaulē Svētā Patrika dienas noskaņās zaļā krāsā rotājusies gan Sidnejas opera Austrālijā, gan Lielā sfinksa un piramīdas Ēģiptē, gan Londonas Acs Anglijā un citi slaveni objekti. Šogad, pateicoties Jameson, pasaules populāro "zaļo" objektu sarakstam piepulcējusies Rīga ar Vanšu tiltu.


"Zaļi" izgaismotās nedēļas noslēgumā Jameson aicinās arī uz Svētā Patrika dienas ballīti, kurā par trakulīgiem deju ritmiem rūpēsies pašmāju mūziķi – Dzelzs vilks, Triānas parks, Headline, kā arī dīdžeji Egons Reiters un Artūrs Mednis.

Jameson Svētā Patrika dienas ballīte notiks šā gada 21. martā Sapņu Fabrikā, Rīgā, Lāčplēša ielā 101.

Ekskluzīvus ielūgumus uz "zaļāko" Svētā Patrika dienas ballīti Latvijā var iegūt, sekojot viskija Jameson lapai portālos Draugiem.lv un Facebook, kā arī nepalaižot garām ballītes DJ aktivitātes viņu Twitter kontos.

Svētā Patrika diena leģendās

Leģenda vēsta, ka pirms daudziem gadsimtiem tieši bīskaps Patriks tolaik pagāniskajā Īrijas teritorijā ieviesis kristietību, kā arī padzinis visas čūskas, tādēļ viņa atveidojumā bieži redzamas tieši čūskas.

Vēl kāda leģenda stāstu papildina, apgalvojot, ka Svēto Trīsvienību Īrijas aizbildnis tās iedzīvotājiem skaidrojis tieši ar trejlapu āboliņa palīdzību, tādēļ gan pats āboliņš, gan arī zaļā krāsa kļuvusi par Svētā Patrika un visas valsts simbolu.

Par Jameson

Jameson ir tradicionāls īru viskijs, kura pagatavošanā saglabātas tradīcijas, kas aizsāktas Džona Džeimsona rūpnīcā jau 1780. gadā. Viskijs tiek gatavots no īpaši atlasīta iesala, miežiem un vistīrākā ūdens, ne mazāk kā sešus gadus to izturot heresa mucās.

Jameson viskija pagatavošanā tiek izmantotas gadsimtu garumā uzkrātas īru prasmes un tradīcijas, kas apvienotas ar modernām tehnoloģijām. 1996. gadā Jameson kļuva par visstraujāk augošo stipro dzērienu zīmolu un pašlaik ir populārākais īru viskijs pasaulē.

2013. gada Viskija Bībelē, ko izdevis Džims Murejs, Jameson saņēmis apbalvojumu IrishBlendoftheYear. JimMurrayWhiskyBible ir pasaules labāko viskiju ceļvedis, kurāJameson ieguvis 95 no 100 punktiem, nopelnot arī LiquidGold statusu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lapsa 03/18/2014 14:05 Kāds mums sakars ar Patrikdienu? Un kādā krāsā izgaismosies tilts Māras dienā, vai Jurģu?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4681251sec.