Izstādē «Medības un makšķerēšana 2014» pirmoreiz – Latvijā darinātas sniega kurpes

Dabas draugiem, medniekiem, mežiniekiem un visiem citiem interesentiem jau nākamnedēļ, no 28. līdz 30. martam Ķīpsalā, izstādē "Medības un makšķerēšana 2014" pirmoreiz būs iespēja klātienē nolūkot ļoti praktiskas, ērtas un oriģinālas Latvijā darinātas sniega kurpes.

Līdzīgi kā slēpes, sniega kurpes ir praktisks un ērts pārvietošanās līdzeklis sniegotos laukos un jo īpaši mežos. No bērza vai oša koka un auklām darinātās sniega kurpes izstādē prezentēs amatnieks – keramiķis un sniegkurpnieks – Edgars Andersons Safronovs, kurš iedvesmu smēlies dabā, – dzīvojot meža ielokā Gulbenes pusē.

"Iespēja būt tik tuvu dabai un strādāt to, kas tīk, ir liela privilēģija. Tādēļ man ir liels prieks, ka varu dalīties ar savas iedvesmas augļiem. Šoreiz tie ir sniega kurpes formā. Teiksiet – pavisam savdabīga forma, kā kādam pasniegt savas iedvesmas azotē? Bet tas tikai tādēļ, lai prāts aiz ierastā neaizķeras, un kājās turpina nest," smej Edgars, kas ideju praktisko apavu izgatavošanai smēlies Amerikas indiāņu sniega kurpēs, no vietām, kur sniega sega un sals ziemas mēnešos savā ziņā pielīdzināmi Latvijā raksturīgajiem ziemas apstākļiem.

Sniega kurpes gan bērniem, gan dažāda svara un kalibra pieaugušajiem no A līdz Z tiek ražotas sniega kurpju darbnīcā Gulbenes apkaimē. Tās ir tik vieglas, ka, ejot pa sniegu, ir teju vai nejūtamas. Turklāt kurpju pēdas izmērs neļauj kurpēm iegrimt sniegā, krietni atvieglojot iešanu. To slīdošā forma palīdz viegli izlavierēt cauri krūmājiem un dizains omulīgi saplūst kopā ar apkārtējo dabu, atstājot aiz sevis tikai sniega kurpju zīmētos musturus sniegā.

Kā zināms, no 28. līdz 30. martam Ķīpsalā notiks četras izstādes aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida cienītājiem – "Atpūta un sports 2014", "Medības un makšķerēšana 2014", "Motocikls 2014" un "Baltic Boat Show 2014". Trīs izstādes dienās varēs iepazīties ar šīs sezonas jaunumiem, atklāt jaunas atpūtas iespējas un maršrutus, atrast visdažādākos piedāvājumus par patīkamām cenām un baudīt aktīvu un sportisku izstādes gaisotni.

Plašāka informācija: www.bt1.lv/sports

Izstādes rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.398247sec.