Dabas muzejā notiks sarunas par dzintara rotām un kosmētiku

Dabas muzejā ceturtdien, 2014. gada 27. martā, pulksten 17.00 notiks tematisks pasākums, kurā par netradicionālām dzintara rotām un to darināšanu stāstīs Latvijas Mākslas akadēmijas funkcionālā dizaina maģistrantūras studentes, kā arī klātienē būs iespēja iepazīties ar dzintara kosmētikas ražotājiem "Verana cosmetics".

Dzintars – saules akmens un jūras zelts – ir mūsu zemes unikālākais minerāls un baltu vēstures liecinieks. Kopš 2014. gada 17. janvāra pamatzināšanas par dzintara veidošanos un izmantošanu iespējams iegūt Dabas muzeja jaunajā ekspozīcijā "Dzintars laiku lokos", kas tapusi Rīga 2014 programmas ietvaros. Dzintara stāsts ir nebeidzams, un cilvēki savām vajadzībām to izmanto jau vairākus tūkstošus gadu, atrodot aizvien jaunus apstrādes paņēmienus un izmantošanas veidus.

Dabas muzejā ceturtdien, 27. martā, pulksten 17.00 notiks tematisks pasākums, kurā ar interesantām idejām par rotu veidošanu, izmantojot kompozīta dzintara diegu vai audumu, iepazīstinās Latvijas Mākslas akadēmijas funkcionālā dizaina maģistrantes Arnita Graumane un Dārta Kleinberga un tekstila bakalaura studente Kristīne Kutepova. Vakara gaitā tiks piedāvāta arī iespēja klātienē iepazīties ar vienu no dzintaru saturošās kosmētikas ražotājiem "Verana cosmetics". Uz pasākumu aicina un to vadīs muzeja Ģeoloģijas nodaļas vadītāja, dzintara pazinēja Anita Saulīte. Ieejas maksa 1,42 € (1,00 Ls). Pasākums notiks muzeja konferenču zālē 6. stāvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86510706sec.