Populārā ASV blogere jūlijā plāno atgriezties Latvijā


Bloga www.lesleycarter.wordpress.com autore Leslija Kārtere (Lesley Carter) no ASV, kas ir viena no vadošajām tūrisma blogerēm pasaulē, vizītes laikā Rīgā apliecināja, ka šis ceļojums ir atstājis ļoti spilgtus iespaidus, un vasaras vidū plāno atgriezties šeit kopā ar ģimeni.

Kārteres pirmie ieraksti un bildes par aizvadīto laiku Rīgā viņas blogā un tādos sociālajos tīklos kā Twitter, Facebook un Instgram jau izpelnījušies lielu lasītāju interesi un atzinību. Bloga ierakstus lasījuši jau vairāk nekā 300 tūkstoši lasītāju, savukārt atgriezeniskā saite gan blogā, gan sociālajos medijos saņemta no vairākiem tūkstošiem sekotāju.

Vislielāko interesi par ierakstiem un visvairāk unikālo bloga apmeklētāju bijuši no ASV, Kanādas, Anglijas, Latvijas un Francijas, taču lasītāji bijuši arī no tādām valstīm kā Indija, Filipīnas, Singapūra, Dienvidāfrika, Malaizija, Brazīlija, Meksika, Nigērija u.c.

Vizītes laikā blogere devās pastaigā pa Rīgu, iepazina tās vēsturi, arhitektūru, mākslu, apmeklēja Rīga 2014 koncertus, izstādes, operas izrādi, nogaršoja Rīgas restorānu variācijas par mūsdienu latviešu virtuvi, apmeklēja Rundāles pili, apskatīja Baltijas jūras piekrasti Jūrmalā, cepa maizi "Lāču" maiznīcā. Īpaši spilgtus iespaidus atstāja Siguldas apmeklējums, kura laikā tika realizēts vēl viens vēlmju sarkstā iekļautais punkts – nobrauciens ar bobsleju.

Kā stāsta pati Kārtere, "Rīga ir pilsēta, kas atspoguļo tās vēsturi no 1201.gada līdz mūsidenām. Es apbrīnoju daudzveidīgo arhitektūru, un mani noteikti apbūra jūgendstila ēkas. Ikviena ēka Rīgā ir kā pērle, nekad nezini, kas sagaidīs aiz stūra. Cilvēki Rīgā ir piezemēti un draudzīgi. Un es nevaru sagaidīt vasaru, kad esam jau ieplānojuši šeit atgriezties kopā ar ģimeni, lai dotos arī ārpus galvapsilsētas un iepazītu Latvijas skaisto dabu."

L. Kārteres blogu ik mēnesi apmeklē viens miljons interesentu no vairāk nekā 175 pasaules valstīm, no kuriem 100 000 mēnesī ir unikālie lietotāji. Kopējais bloga apmeklētāju skaits ir sasniedzis 27 miljonus.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40746188sec.