Izstāde Vecumdienas ļaus iejusties nākotnes seniora dzīves telpā

No 5. līdz 30.aprīlim Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 programmas ietvaros Rīgā, Z.A.Meirovica bulvārī 6/1 būs skatāma izstāde – Vecumdienas, kas piedāvās iepazīties ar dizaina koncepciju pilsētvidei, iejusties nākotnes seniora dzīves telpā, kā arī notiks tematiski pasākumi senioriem un jauniešiem.

Izstādes ideja radusies reaģējot uz "Eurostat" prognozēm, kas paredz, ka 2060.gadā Latvijā būs 35,7% cilvēku vecuma grupā 65+. Izstādes koncepcijas autors dizainers Kristaps Grundšteins uzskata, ka ir jāņem vērā nākotnes prognozes un atbilstoši tām jāveido tādi scenāriji nākotnei, kuri paredz vecumdienas kā cieņpilnu periodu skaistā vidē ar pilnvērtīgu un interesantu ikdienu. Cilvēks mūža otrajā pusē ir pelnījis baudīt kvalitatīvu laiku, jo, iespējams, tas ir pietrūcis visu periodu līdz pensijas vecumam. Izstāde mūsdienu jauniešiem – nākotne senioriem palīdzēs sagatavoties saviem zelta gadiem un mainīt attieksmi pret novecošanu.

Šobrīd augsto īres cenu dēļ no pilsētas centra nākas aiziet visiem, kas to nevar atļauties, tostarp pensionāriem. Viņi ir spiesti pārvākties uz pilsētas guļamrajoniem, kas pēc funkcijas nav paredzēti ilgstošai un saturīgai dzīvei. Ko darīt, ja kultūra ir centrā, gan kā vēsturiski artefakti, gan pasākumu veidā? Tātad iespējas apmeklēt teātrus, operas, izstādes, parkus, kafejnīcas, restorānus, sociālās funkcijas. Šīs lietas atrodas centrā, tāpēc nākotnes Rīga ir jāveido tā, lai cilvēki vecumdienās varētu to pilnvērtīgi baudīt. Rīga – pilsēta, kur novecot!

Izstāde notiks projekta Garā pastaiga ietvaros, kas piedāvā trīs dizaina notikumus – izstādi Vecumdienas aprīlī, vingrošanas inventāra Vingrotava iekārtošanu dažādās Rīgas apkaimēs maijā un bērnu mēbeļu dizaina izstādi Kidsroomzoom oktobrī. Projekta vadmotīvs ir apkārtējās vides un cilvēka mijiedarbības izpēte, kā arī parādīt, ka dizainam ir cieša saikne ar ikdienas norisēm.

Izstādes autori ir dizaina studija Rijada sadarbībā ar Kristapu Grundšteinu un SIA DesignCatering. Plašāka informācija par izstādi Vecumdienas un citiem projektiem pieejama projekta mājaslapā: www.garapastaiga.lv. Izstādes atklāšana notiks 4.aprīlī pulksten 19:00 Rīgā, Z.A.Meirovica bulvārī 6/1.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.486485sec.