Rīgas Cirks atkal aicina uz izrādēm

Sākot ar 28.martu piektdienās, sestdienās un svētdienās Rīgas Cirks atkal aicina uz izrādēm. Šoreiz tas ir Rietumeiropas, Austrumeiropas un Latvijas cirka mākslinieku kopīgs iestudējums "Ceturtā Dimensija" - zem viena jumta, visiem vienā apaļā cirka manēžā satikoties  dažādu tālu zemju  dažādu žanru un fantāziju māksliniekiem.

Dzīvojot pilsētās un lauksaimniecībai pakļautās teritorijās, aizvien vairāk un vairāk  zūd  saiknes starp cilvēkiem un dzīvniekiem.  Bet tas taču ir tik aizraujoši, un jo īpaši bērniem, iepazīties ar dažāda veida dzīvniekiem.

Cirks spēj nodrošināt šo saskares  iespēju un pastāstīt par  cilvēka un dzīvnieka savstarpējās uzticēšanās attiecībām.

Viens no galvenajiem jaunās programmas notikumiem  ir dresēto cirka ziloņu atgriešanās Rīgas Cirkā. No Šveices ir ieradies cirka mākslinieku duets Duo Soleva  kopā ar  saviem turpat astoņu tonnu smagajiem audzēkņiem - 35 gadīgo Sabu no Āfrikas un 30 gadīgo Burmu no Āzijas, kopā demonstrējot  neticami skaistu  cilvēka un ziloņa savstarpējo sapratni un mīlestību. Pateicoties  cilvēka milzīgai pacietībai un gribasspēkam , ir iespējams panākt to, lai zilonis  tevi uztvertu kā sev līdzīgu. Mākslinieku sniegumā varēsties pārliecināties, cik ļoti ziloņi var būt uzmanīgi un piesardzīgi ,kā arī atkārtoti nodemonstrēt, ka viņu intelekts ir līdzvērtīgs to milzu spēkam.  

Atrakcijai ir bagāta festivālu un panākumu vēsture. Tā bijusi gan Massi, Les Murex, Korsikā (Francijā), Prāgā (Čehija), Polijā (Varšava) un daudz kur citur...

Starp spilgtākajiem izrādes dalībniekiem - unikālā ekvilibristu MARKINU grupa: par priekšnesumu "Ekvilibristi uz spolēm "Gandrīz nopietni"" - 2012.gada Parīzes festivāla Sudrabs, 2013.gada Montekarlo festivāla  Bronza, 2013.gada Monreālas festivāla "Čarlija Čaplina Zelta kauss"; par priekšnesumu "Ekvilibristi ar peršiem  "Nopietni ļaudis""-  2011.gadā Kubā – Rekordistu nosaukuma ieguvēji, 2012.gadā festivālā Ķīnā – Sudrabs. Šāds novērtējums runā pats par sevi!

Mākslinieki no Sanktpēterburgas Alfija un Maksims MASĻANOVI  ir cirka mākslinieki jau piektajā paaudzē. Kopā ar māksliniekiem cirka manēžā uzstājas 8 lieliski, skoloti kaķi. Šie talantīgie,bet raksturā nepiekāpīgie četrkājainie cilvēku draugi vienmēr priecē gan pieaugušos, gan bērnus. Savukārt Maksims Masļanovs ir lielisks, meistarīgs žonglieris.

Žonglieri ir mūsu kaimiņvalsts Lietuvas jaunie mākslinieki — brāļi KUNDROTAS. Andrius, Povilas un Kastytis  pavisam nesen, janvārī, piedalījās Rīgas Cirkā rīkotajā starptautiskajā festivālā "Zelta Kārlis-2014" ar oriģinālu žonglieru grupas priekšnesumu un zināmā mērā kļuva par festivāla atklājumu.  

Un vēl viena — ļoti jauna,tikko profesionālas cirka gaitas uzsākusī  māksliniece no Sanktpēterburgas. Jaunajā programmā savu priekšnesumus "Meitene bez kauliem"  un "Gaisa vingrotāja"  demonstrēs Jelizaveta REZNICHENKO. Lai arī  vēl  īsa ir profesinālā karjera, tomēr garajos cirka studijas audzēknes gados meitene  ir savākusi  ļoti  bagātu dažādu starptautisku cirka festivālu galveno godalgu ražu, startējot  augstas raudzes starptautiskos konkursos gan Krievijā, Ukrainā, gan Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā,Vācijā un citur.

Mums ir liels prieks paziņot, ka  ar absolūti jaunu repertuāru jaunās izrādes skatītājus pauzēs starp sarežģītajiem  cirka numuriem  par skatītāju jautrību gādās  Vācijas  mākslinieks - klauns KNOCK .

Protams, izrādes kopējo noskaņu bagātinās gan  mūziķu trio, kas rūpēsies par "dzīvo" mūziku cirka izrādes pavadījumam, gan  mūsu cirka  meitenes dejotājas.

Godātā publika!

Mēs gaidām Jūs! Jo mūsu Rīgas Cirks ir māja pašā Rīgas centrā, kur visu gadu dzīvo īsts CIRKS!

Izrādes ir plānotas līdz 11.maija. Biļešu cenas no 7 līdz 20  EUR  ( bērniem līdz 5 gadiem, bez vietas, klēpī — 1,50 EUR)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50082898sec.