Latviešu komponistu darbi iedvesmojuši radīt laikmetīgo baletu «Trīs tikšanās»

Sestdien, 26.aprīlī, Latvijas Nacionālajā operā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros notiks trīs baleta viencēlienu „Trīs tikšanās” pirmizrāde. Tie ir darbi, kuros satiekas trīs izcili mūsdienu latviešu komponisti un trīs pasaulē ievēroti, augstu vērtēti horeogrāfi.

"Tieši jaunrade Rīga 2014 programmā ir tas, kā ieguldījumu Latvijas kultūrā pa īstam spēsim novērtēt tikai tad, kad šis Eiropas kultūras gads būs beidzies," komentē Rīga 2014 mākslinieciskās padomes loceklis un programmas tematiskās līnijas "Okeāna alkas" kurators Uģis Brikmanis.

Šis iestudējums ir īpašs notikums – tā ir iespēja ieraudzīt, kā latviskajai mentalitātei raksturīgās noskaņas, izteiktas mūzikā, izjūt un interpretē dažādu nacionalitāšu laikmetīgā baleta meistari.

Pētera Vaska ziemeļnieciski lakoniskajai mūzikai savu versiju piedāvā jaunā horeogrāfijas zvaigzne no Argentīnas Demiss Volpi (Demis Volpi), kurš šobrīd ir Štutgartes baleta horeogrāfs. Riharda Dubras mūzika, kas suģestē ar intensīvu garīgo pārdzīvojumu, iedvesmojusi Bratislavas baleta māksliniecisko vadītāju Mario Radačovski (Mário Radačovský). Savukārt Georga Pelēča gaišo, sirsnīgo skaņu pasauli dejas valodā ietērpusi izcilā primabalerīna Bridžeta Breinere (Bridget Beiner) no Amerikas Savienotajām Valstīm, kura nesen uzmirdzējusi arī kā horeogrāfe.

Trīs jaunu baletu pasaules pirmizrādes izdejos Latvijas Nacionālais balets. Pie diriģenta pults – Atvars Lakstīgala, mūziku atskaņos Latvijas Nacionālās operas orķestris un solisti.

Iestudējumu "Trīs tikšanās" varēs noskatīties 26. un 27.aprīlī, kā arī 18.maijā.

Biļetes pieejamas Latvijas Nacionālās operas un Biļešu Paradīzes  kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77740407sec.