Lielajā Talkā iedzīvotāji labiekārtos savus daudzdzīvokļu namu pagalmus

Sestdien, 26.aprīlī, Lielās Talkas ietvaros jau piekto gadu norisināsies arī Pagalmu kustība, kad iedzīvotāji paši ar profesionāļu atbalstu un padomu labiekārtos savus daudzdzīvokļu namu pagalmus.

Šogad konkursa kārtībā izraudzīti četri pagalmi, kuru iedzīvotāji izrādīja iniciatīvu un gatavību īstenot pozitīvas pārmaiņas savā pagalmā. Vienas dienas laikā pagalmi pārtaps līdz nepazīšanai par prieku sev un citiem pilsētniekiem, un to paveiks paši lielie un mazie iedzīvotāji kopā ar saviem palīgiem un padomdevējiem – studentu autoru grupām, profesionāliem ainavu arhitektiem, arhitektiem un citiem interesentiem. Jau iepriekš pagalmos ir veikti priekšdarbi, taču Lielajā Talkā darbs tiks pabeigts, visiem kopīgi darbojoties.

Lielās Talkas laikā Pagalmu kustības ietvaros pārtaps divi pagalmi Pārdaugavā: Vīlipa ielā 6 un Bērzupes ielā 31, un divi pagalmi Daugavas labajā krastā - Grēdu ielā 1 un Lomonosova ielā 2, kas papildina iepriekšējos divos gados turpat netālu esošo pagalmu iedzīvotāju entuziasmu un vēlmi pašu spēkiem uzlabot savu piemājas publisko ārtelpu, lai tajā varētu ērti, droši un patīkami justies gan liels, gan mazs.

Gatavojoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, Lielās Talkas Pagalmu kustība vairāku gadu garumā norisinās sadarbībā ar nodibinājums Rīga 2014. Pagalmu kustības mērķis ir veicināt cilvēku iesaistīšanos savas dzīves telpas labiekārtošanā un palīdzēt iedzīvotājiem rast kopīgu valodu un sadarboties sava pagalma sakopšanā un uzlabošanā. Iepriekšējo gadu pieredze priecē ar iedvesmojošiem stāstiem un gandarījumu par kopīgi paveikto.

Jau šogad citu iedzīvotāju piemērs ir iedvesmojis arī citus pilsētniekus, kas paši pēc savas iniciatīvas labiekārtos savus pagalmus. Jāpiemin, ka visa gada garumā iedzīvotājiem Rīga 2014 projektā Pagalmu renesanse pieejamas bezmaksas ainavu arhitektu un dārznieku konsultācijas, kopīgi ar iedzīvotājiem izstrādātas skices un veidoti pagalmu pārbūves projekti.

Plašāk par Lielās Talkas Pagalmu kustību www.riga2014.org/pagalmi un www.talkas.lv

Konsultācijas iedzīvotājiem projektā Pagalmu renesanse: riga2014.laab.lv

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57281303sec.