Sezonu uzsāk kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014»

Otrdien, 29.aprīlī, trešo sezonu sāk Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīca Esplanāde 2014 - tikšanās vieta, kur rosīgiem cilvēkiem ieskriet pusdienas laikā vai atvilkt elpu pēc saspringtas darba dienas, nepiespiestā atmosfērā uzzinot kultūras jaunumus un esot klāt Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumos.

Kultūras vasarnīcas atklāšanā namamātes lomā iejutīsies nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, aicinot Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, Rīga 2014 partnera Lattelecom valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi un ERGO valdes priekšsēdētāju Ingrīdu Ķirsi pirmos iesaistīties kultūras vasarnīcas aktivitātēs. Par sadarbības uzsākšanu ar Rīga 2014 paziņos un ar savu saldumu sortimentu atklāšanas viesus cienās saldējuma Ekselence ražotāja AS Rīgas piena kombināts valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un AS Laima valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis. Kultūras vasarnīcas atklāšana notiks 29.aprīlī puksten 17.00.

Savukārt pulksten 19.00 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts uz pirmo pasākumu kultūras vasarnīcā - beļģu un franču horeogrāfu līdzdalības deju izrādi "BalModerne".

Kultūras vasarnīcas programmā katrai nedēļai būs sava tēma. Pirmā nedēļas tēma būs "Kustība" ar pasākumiem par veselīgu un atraktīvu brīvā laika pavadīšanu. Pirmās nedēļas laikā Esplanādē notiks gan Tvīda brauciens, gan ielu vingrošanas paraugdemonstrējumi. Ceturtdien, 1.maijā, visas dienas garumā pulksten 12.00-21.00 kultūras vasarnīcā ar plašu skatuves programmu un aktivitātēm tiks svinēti 10 gadi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Atpūšoties apzaļumotās terasēs un atpūtas zonā, piedaloties muzikālās sarunās, būs iespēja uzzināt, uz kuriem pasākumiem tuvākajā laikā jādodas un tam talkā nāks priekšrocības, ko paver Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets. Esplanādē darbosies Rīga 2014 informācijas centrs, kurā varēs ne tikai uzzināt par Rīga 2014 programmas pasākumiem, bet arī iegādāties biļetes un Eiropas kultūras galvaspilsētas suvenīrus.

Esplanādes Kultūras piknika māja piedāvās Rīga 2014 atbalstītāju sarūpēto – Laimas šokolādes strūklaku un Latvijā iecienītāko saldējumu Ekselence. Tas jo sevišķi iepriecinās mazos apmeklētājus, kuri varēs apmeklēt arī ERGO svētdienas bērnu drošības skoliņu un dažādās radošās nodarbībās, bet noteikti noderēs Lattelecom sestdienu vakaru brīvdabas kino seansos, kuros būs iespējams skatīties Eiropas labāko filmu izlasi.

Vakaros kultūras vasarnīcā norisināsies muzikālas sarunas TU UN TAGAD ESPLANĀDĒ! ar vakara personību – sarunas par dažādām tēmām un aktualitātēm par un ap kultūru. Muzikālo formātu šajā ciklā izvēlēsies vakara personība, pastāstot plašāk par savu izvēli.

Trešdienas Esplanādes programmā būs DJ vakari – par muzikālo noformējumu Esplanādē rūpēsies Latvijā zināmi kultūras cilvēki, kuriem mūzikas atskaņošana nav ikdienas darbs. Sestdienās būs kinonaktis, savukārt svētdienas būs ģimeņu dienas – radošas, izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes bērniem un viņu vecākiem.

Esplanāde 2014 piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs, tostarp Pasaules koru olimpiādes laikā no 9. līdz 19. jūlijam, starptautiskā ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāla RE RE Rīga laikā no 9. līdz 11. augustam. Savukārt no 24.jūlija ceturtdienu vakaros būs iespēja izsekot pagājušā gadsimta modes vēsturei režisores Ilonas Brūveres veidotajos modes teātra uzvedumos "Dāmu paradīze".

Kultūras vasarnīcas norisēs aicināti iesaistīties arī brīvprātīgie, lai palīdzētu Esplanāde 2014 norisēs un apmeklētājiem pastāstītu par Rīga 2014 programmu un ieteiktu apmeklējamos pasākumus.

Esplanāde 2014 strādās no 29. aprīļa vakara līdz 5.oktobrim katru dienu no pulksten 12.00 līdz 20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi kultūras vasarnīcā būs bez maksas. Plašāka informācija par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu un kultūras vasarnīcas norisēm kultūras portālā www.riga2014.org. Kultūras vasarnīcas aktualitātēm iespējams sekot līdzi www.facebook.com/vasarnica2014

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu. Iespēju ikvienam bez raizēm baudīt kultūras vasarnīcas norises un citus Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumus nodrošina Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96184611sec.