Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncerts notiks 15. maijā

15. maijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncerts. Tajā Rīgas kamerkoris Ave Sol, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Agnese Egliņa, Tālivaldis Deksnis un diriģenti Andris Veismanis un Romāns Vanags atskaņos pasaulslavenā amerikāņu komponista Mortena Lauridsena mūziku.

Gaidot 8. Pasaules koru olimpiādi, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs 20 000 dalībniekus no 60 valstīm, Rīgas kamerkoris Ave Sol un tā galvenais diriģents Andris Veismanis sadarbībā ar Pasaules koru olimpiādes māksliniecisko vadītāju Romānu Vanagu 15. maijā pulksten 19:00 aicina klausītājus uz Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncertu - retrospekciju "O Magnum Mysterium" Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Koncerta programmā iekļauta Pasaules koru olimpiādes Goda mākslinieciskā vadītāja, amerikāņu komponista Mortena Lauridsena (Morten Lauridsen, 1943) mūzika. Kopā ar kamerkori Ave Sol koncertā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, pianiste Agnese Egliņa un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis. Starp skaņdarbiem uz ekrāna tiks demonstrēti fragmenti no Maikla Stilvatera (Michael Stillwater) filmas "Shining Night" par M. Lauridsenu.

Diriģents Romāns Vanags: "Lauridsena mūzika ieņem stabilu vietu mūsdienu vokālās mūzikas repertuārā, viņš šobrīd ir visvairāk atskaņotais amerikāņu koru mūzikas komponists. Ņemot vērā viņa ciešo saistību ar Pasaules koru olimpiādi, mēs vēlējamies Latvijas klausītājiem jau šobrīd piedāvāt iespēju izbaudīt Lauridsena mūzikas mistisko burvību."

Mortens Lauridsens ir piecas reizes nominēts prestižajai Grammy mūzikas balvai, viņa skaņdarbi izdoti vairāk nekā 200 CD ierakstos un ieguvuši dažādas balvas. Pasaules koru olimpiādes laikā Lauridsens ieradīsies Rīgā, lai sniegtu meistarklases, 17. jūlijā uzstātos Pasaules koru olimpiādes Zvaigžņu koncertā kopā ar kamerkori Ave Sol, bet 14. jūlijā Lielajā Ģildē kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Doma skolas zēnu kori un zēnu koriem no Lietuvas un Igaunijas Pasaules koru olimpiādes Baltijas zēnu koru koncertā atskaņotu savu skaņdarbu "Lux Eterna".

15. maija ieskaņas koncerta dalībnieki:

Rīgas kamerkoris Ave Sol, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Agnese Egliņa (klavieres), Tālivaldis Deksnis (ērģeles), diriģenti Andris Veismanis un Romāns Vanags. Koncertu vadīs Orests Silabriedis.

Biļetes uz Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs. Koncertu rīko Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienība sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam notiks Rīgā. Tā mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā neatkarīgi no tautības, rases un izpildītā mūzikas stila. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Desmit dienu laikā Rīgas labākajās koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Vairāk informācijas: www.singriga.lv un www.interkultur.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41817713sec.