Rīga 2014 aicina Kultūras kilometrā izdziedāt Cimzes «Dziesmu rotu»

18. maijā, Nordea Rīgas maratona laikā, pie Brīvības pieminekļa "Rīga 2014 kultūras kilometrā", atzīmējot Jāņa Cimzes 200 dzimšanas dienu, bijušie un esošie koristi kā arī ikviens koru kultūras mīļotājs aicināts izdziedāt Cimzes dziesmu krājumu Dziesmu rota - krājumu, kura dziesmas ir neatņemama sastāvdaļa ik vienos Dziesmu svētkos.

Dziesmas no visām piecām Dziesmu rotas lauku puķu burtnīcām varēs dziedāt no plkst. 9.00 līdz 14.20. Programmas muzikālais vadītājs būs Juris Vaivods, kurš īpaši šim pasākumam sagatavojis jaunus, divbalsīgus aranžējumus, kas ļaus kopējā sadziedāšanā piedalīties ikvienam, kuram ir vēlme izdziedāt Dziesmu rotas skaistākās dziesmas. Sadziedāšanos diriģēs Gints Ceplenieks. Dziesmas tiks atskaņotas ar pavadošo grupu un apvienoto kori. 

Iekļaujoties Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras notikumu programmā, visās Nordea Rīgas maratona distancēs šogad iekļausies simboliskais "Brīvības ielas kultūras kilometrs" jeb jauns trases posms no Brīvības pieminekļa līdz Stabu ielai. "Brīvības ielas kultūras kilometrs" ir īpaša kultūras, mūzikas, sadziedāšanās un performanču programma, kas galvaspilsētas centrālo ielu, Rīgu un Latviju skrējiena dalībniekiem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem ļaus izbaudīt no cita - kultūrvēsturiska un izklaidējoša – skatu punkta. 

Kultūras kilometrā skrējējus sagaidīs deju kolektīvu goda sardze un sadziedāšanās ar dziesmām no Jāņa Cimzes dziesmu krājuma Dziesmu rota piecām lauku puķu burtnīcām. Šeit plānots arī sasniegt pasaules rekordu - lielākā kopdeja ar trejdekšņiem.

Uz sadziedāšanos aicinām visus, kam tuvas latviešu tautasdziesmas. Korus un dalībniekus, kas vēlas iesaistīties Dziesmu rotas izdziedāšanā, aicinām pieteikties projekta koordinatorei - Dacei Grantei, rakstot uz elektroniskā pasta adresi [email protected].

Ņemot vērā, ka pasākumu laikā iespējami dažādi satiksmes ierobežojumi, dalībnieki un apmeklētāji aicināti uz tiem ierasties ar velosipēdiem.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, kā arī atbalstot aktīvu un videi draudzīgu dzīvesveidu, Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO piedāvās unikālu iespēju pasākuma apmeklētājiem velosipēdus atstāt apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē. Tā būs pieejama līdz pat 400 velosipēdiem, un Nordea Rīgas maratona laikā – 18.maijā no plkst. 6:30-16:00 tā atradīsies laukumā iepretim  Rīgas pilij.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44458699sec.