Sestdien Esplanādē ar koncertiem, konkursu un valodu nodarbībām tiks svinēta Norvēģijas diena

Sestdien, 17.maijā, no pulksten 12.00 līdz 17.00 Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 ar plašu norišu programmu tiks atzīmēta Norvēģijas Konstitūcijas pieņemšanas 200.gadadiena. Skatītājus priecēs norvēģu tautas dejas, teātra un laikmetīgās dejas izrādes. Pulksten 16.00 uzstāsies jauniešu grupa no Norvēģijas AWAY. Dienas garumā ikviens aicināts uz mini nodarbībām norvēģu valodā, piedalīties konkursā, lai laimētu braucienu uz Norvēģiju, un apskatīt vairākas foto un grāmatu izstādes.

Norvēģijas Konstitūcija tika pieņemta 1814.gada 17.maijā, un tā ir Eiropā vecākā un pasaulē otrā vecākā konstitūcija, kas joprojām ir spēkā. Konstitūcijas gadadienas svētki tiks atklāti pulksten 12.00, kad rīdzinieku un pilsētu viesiem prezentēs interaktīvu vides objektu Nenorunātās tikšanās – ekrāns, kas atgādina cilvēka aci, veidos video tiltu ar Norvēģiju. 17.maijā otrs tāds pats vides objekts atradīsies Norvēģijas dienvidu pilsētā Frogn. Līdz ar to cilvēki Latvijā caur aci varēs ieskatīties Norvēģijā un otrādāk. Šis objekts Esplanādē atradīsies visu vasaru, rādot gan iepriekš sagatavotus video materiālus, gan nodrošinot tiešraides ar dažādāmvietām.

Pulksten 12.30 būs skatāmas norvēģu tautas dejas, ko izpildīs jauns un aizrautīgs deju kolektīvs Rūdis, kam sekos Edvarda Grīga dziesmas solistes Ances Purmales izpildījumā.

Pulksten 13.30 uz teātra izrādi tiek aicināti skolas vecuma jaunieši un viņu vecāki. Rīgas Skolēnu pils teātris Zīļuks spēlēs pēc norvēģu rakstnieka Erlenna Lū darba motīviem tapušo izrādi "Kurts šmorē, lai atpūtinātu galvu". Izrāde ir jautrs stāsts par kādu vīru, viņa ģimeni, integrāciju un valsti. Kurts strādā par autokrāvēju ostā un kādu dienu, atverot konteineru, atrod tur kaut ko ļoti daudz un pārsteidzošu.

Pulksten 15.00 būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde Ārā. Horeogrāfes Olgas Žitluhinas un dejas dramaturģes Intas Balodes vadībā tapusi izrāde pēta mūsdienu cilvēka spēju iziet ārpus ierastās komforta zonas augstāku mērķu vārdā. Izrādes iedvesmas avots bijusi Henrika Ibsena lugas Brands tēma un moto "Tiks piedots – ja tu neiespēji, bet mūžam ne – ja negribēji". Izrādē mūzika un dzīvais izpildījums: Juris Kaukulis, Kaspars Tobis (Dzelzs vilks), tērpi: Šeila, dejos Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas studenti.

Savukārt pulksten 16.00 uz skatuves kāps indie-rock grupa no Norvēģijas AWAY. Grupa piecu 18 gadīgu puišu sastāvā kļuvusi ievērojama ar savu enerģisko izpildījumu, vokālo harmoniju, enerģisko ģitāru skanējumu un spēcīgu solistu.

Norvēģijas Konstitūcijas pieņemšanas 200.gadadienas pasākumus rīko un finansē Norvēģijas karalistes vēstniecība Latvijā ar Norvēģijas uzņēmumu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7839129sec.