Nordea Rīgas maratona kultūras kilometrā notika unikāla goda sardze pie brīvības pieminekļa

Nordea Rīgas maratona kultūras kilometrā notika unikāla goda sardze pie brīvības pieminekļa, tika veidota rekorddeja ar trejdekšņiem un no skatuves izskanēja pēdējo simts gadu muzikālie hiti.

18. maijā pie Brīvības pieminekļa, Nordea Rīgas maratona laikā, Rīga 2014 Kultūras kilometrā tika veidota unikāla goda sardze. Aptuveni 200 dziedātāju un dejotāju no visas Latvijas pulcējās laukumā pie Brīvības pieminekļa. Sveicot sportistus, dziedot dziesmas no Jāņa Cimzes "Dziesmu rotas", tika izpildīta deja ar trejdekšņiem, kas vienlaikus bija Deju uzveduma "Lec Saulīte!" - jaundarba "Rotā meitiņ, uguņa plostu" pirmatskaņojums. Iecerēts, ka izpildot deju tika sasniegts rekords – materiāli par trejdekšņu dejas norisi ir apkopoti un tiks izvērtēti.

"Rīgā šodien bija Dziesmu svētku sajūta – īpaši pie Brīvības pieminekļa – Eiropas kultūras galvaspilsētas Kultūras kilometrā, kur Goda sardzi veidoja mūsu dejotāji un skrējējus uzmundrināja dziedātāji," atzina Diāna Čivle, nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja.

"Manuprāt maratons, skriešana, veselīgs dzīvesveids un kultūra iet roku rokā.  Kori un orķestri varētu sveikt skrējējus visos maratonos.  Ļoti daudzi dejotāji paši piedalās maratonā, bet es pie Brīvības pieminekļa šādu horeogrāfiju veidoju pirmo reizi," stāstīja horeogrāfs Jānis Ērglis.

Deju uzvedums "Lec, Saulīte!" būs lielākais šī gada deju uzvedums un notiks 21. un 22. jūnijā Mežaparka estrādē.

Savukārt Nordea skatuvē Brīvības un Elizabetes ielas krustojumā izskanēja pēdējo simts gadu  zināmākie hiti – Rīgas dziesmas, kas ir klausītāju iemīļotas un dažādos laikos izdziedātas. Tās skanēja Kristapa Krievkalna grupas un pazīstamu solistu izpildījumā.

Jau ziņots, ka Nordea Rīgas maratona dalībnieki - maratona, pusmaratona, 10 km un 5 km dalībnieki šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, skrēja unikālā distancē - Kultūras kilometrā, kas veda pa Brīvības ielu, apvijot Brīvības pieminekli.

Par Nordea Rīgas maratonu:

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2013.gadā pasākums pulcēja 22 020 dalībnieku no 65 pasaules valstīm. 2014.gadā Nordea Rīgas maratons ir Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas notikums. Nordea Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Ģenerālsponsors – Nordea banka, stratēģiskais partneris – Lattelecom, sponsori – adidas, Rimi un WESS Motors Toyota. Partneri – nodibinājums Rīga 2014, LNT, DELFI, JCDecaux, žurnāls Veselība, F64, StarFM, Vichy, Sporta Laboratorija, LIVE RIGA, Latvijas Vieglatlētikas savienība, Kultūras ministrija, Sony, ERGO, Ibumetin Prel, veikals Maratons, Isostar, Radisson Blu, 1188, LIDO, LATO, Latvia Tours, Hansgrohe, Klotiņi & Serģis, Linearis un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44187999sec.