Pašvaldība aicina uz tradicionālajiem Pārdaugavas svētkiem Arkādijas parkā

Sestdien, 24. maijā,  Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija kopā ar sadarbības partneriem aicina uz ikgadējiem Pārdaugavas svētkiem Arkādijas parkā. Šajā gadā svētki ir veltīti Pārdaugavas īpašajam šarmam un apkaimju dažādībai, tāpēc pasākuma tēmai izvēlēti vārdi no dzejnieka Ojāra Vācieša dzejas "Stūrītis Pārdaugavā. Dvēseles nospiedums".

No pulksten 12.00 visas  dienas garumā Arkādijas parkā uz skatuves būs  koncerts, kurā uzstāsies Pārdaugavas Kultūras centru, Bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāžu, skolu un nevalstisko organizāciju labākie radošie kolektīvi. Arkādijas parku pieskandēs arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas kori un  deju  ansamblis Pērle, kā arī Nacionālo bruņoto spēku  orķestris ar defilē programmu. Interesants  piedzīvojums solās būs muzikālā izrāde bērniem pēc Ojāra Vācieša dzejas motīviem "Kas par traku, tas par traku" un ekspresizstāde "5 Muzeju suņu stāsti".

Arkādijas parkā varēs apskatīt vairākas arī izstādes, piemēram  Pārdaugavas skolu bērnu zīmējumu izstādi un digitālo foto izstādi par Pārdaugavas apkaimēm.  Dažādus pārsteigumus sola šī gada jauno dalībnieku -  Pārdaugavas hercogistes, Bērnu slimnīcas Vecāku mājas, Hanzas maiznīcas, SIA Troja un Brīvās Māras skolas rosinātās aktivitātēs. Ar savu radošumu solās iepriecināt Rīgas Jauno Tehniķu centrs, Zolitūdes, Kurzemes un Bolderājas bērnu un jauniešu centri, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola, Kultūras centri Imanta un Iļģuciems, Vides  Zinību  skola, Rīgas Katoļu ģimnāzija,  Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Veselības centrs "Pārdaugava", sporta skola Arkādija, Rīgas Volejbola skola un Nacionālo Bruņoto spēku pārstāvji.

Savukārt sporta bāzē Uzvaras parkā notiks Pārdaugavas kausa izcīņa  pludmales volejbolā, bet Māras ezerā - kuģu modeļu sacensības. Kino teltī varēs skatīties Smilšu kino demonstrējumus.

Īpašas programmas Pārdaugavas svētkiem  sagatavojuši Pārdaugavas muzeji. Piemēram, Jāņa Akuratera muzejs aicina uz Dvēseles kabarē, jeb neprātīgām svinībām.

Kā vienmēr parkā  būs atrakcijas, zirgu un poniju izjādes, orientēšanās sacensības, interesantas stafetes, sportiskas aktivitātes. Darbosies kafejnīca un amatnieku tirdziņš. Vakarā zaļumballe ar iecienīto grupu "Autobuss debesīs". Pārdaugavas svētkus noslēgs salūts pie Māras dīķa.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49751306sec.