Galvaspilsēta Rīga piedzīvo jaunu viesnīcu atvēršanās bumu

Rīga šobrīd piedzīvo jaunu viesnīcu atvēršanās bumu. Nesen galvaspilsētā atvērtas divas jaunas viesnīcas, drīzumā tiks atklāta vēl viena. Zināms, ka arī 2015. un 2016. gadā Rīgas viesiem būs vēl lielāks piedāvājums naktsmītnes izvēlē, jo par ienākšanu Latvijas tirgū paziņojuši pasaules lielie "viesnīcu milži".

2014. gada 1. maija rīts ausa ar divu jaunu viesnīcu atvēršanu Rīgā – Semerah Hotel Metropole un Accor viesnīcu tīkla viesnīca Mercure Riga Centre Hotel. Šīs abas viesnīcas Rīgas numuru skaitu papildināja par 231. Jāatzīmē, ka Metropole vēsturiski ir bijusi viena no pirmajām Rīgas viesnīcām, bet nesen piedzīvojusi grandiozu rekonstrukciju. Šajā gadā gaidāma vēl vienas jaunas viesnīcas atklāšana Rīgas centrā, proti, Wellton Hotel Group viesnīcu virknei pievienosies Wellton Valnu Hotel ar 170 numuriņiem.

"Kopš 2010. gada pavasara, kad atgriezāmies pie samazinātās PVN likmes viesnīcu pakalpojumiem un vēl nopietnāk sākām realizēt mārketinga aktivitātes, tika novērotas pozitīvas tendences  - gan tūristu skaita, gan nakšņojumu skaita pieaugums pat līdz 20 procentiem gadā, kas dod pozitīvu signālu un ir jaunu naktsmītņu rašanās pamats," informē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Taujājot LVRA izpilddirektori par augstāk minēto viesnīcu noslogojumu, viņa raugās visnotaļ pozitīvi. "Visi trīs jaunie projekti ir stratēģiski labā vietā - vecpilsētas un stacijas tuvumā, tāpēc šīs viesnīcas noteikti nebūs pustukšas. Kā attīstīsies viesnīcu tirgus kopumā, rādīs laiks, bet neskatoties uz notiekošo kaimiņvalstīs, cerēt uz 20 procentu pieaugumu vairākus gadus pēc kārtas, manuprāt, ir mazliet pārspīlēti," norāda Graikste.

Foto galerija no Mercure Riga Centre Hotel atklāšanas (spied uz bildes)


Foto ieskats viesnīcā Semerah Hotel Metropole (spied uz bildes)


Nesen par ienākšanu Latvijas viesnīcu tirgū paziņoja divi pasaules "milži" - Kempinski Hotels un Hilton Worldwide. Viesnīcu tīkla Kempinski Hotels pārstāvji informējuši, ka līdz 2015. gada decembrim plānots atvērt Grand Hotel Kempinski RIGA, kas atradīsies vēsturiskās viesnīcas Rīga telpās. 2016. gada sākums tiks ievadīts atverot vadošā globāla līmeņa viesmīlības kompānijas Hilton Worldwide viesnīcu Hilton Garden Inn Riga Valdemara, kas atradīsies tieši pretī Latvijas Nacionālās bankas galvenajai mītnei. Grand Hotel Kempinski RIGA viesu ērtībai tiks piedāvāti 145 numuriņi, savukārt Hilton Garden Inn Riga Valdemara – 139.

Foto: Grand Hotel Kempinski RIGA

Jāatzīmē, ka 2015. gadā Rīgā tiks atvērta vēl viena Accor viesnīcu tīkla viesnīca, kas atradīsies Jēkaba ielā.

Jaunu uzņēmumu ienākšana tirgū nereti liek spriest par cenu izmaiņām. LVRA izpilddirektore gan norāda, ka šajā gadījumā neredz objektīvu iemeslu cenu samazināšanai. "Izmaksas, kas saistītas ar servisa nodrošināšanu un komunālie pakalpojumi, nesamazinās. Tādēļ nevaram runāt par pakalpojumu cenu samazināšanu. Turklāt, iespējams, joprojām esam lētākais galamērķis."

Santa Graikste uzsver, ka Latvijai vajadzētu vēl vairāk pasaulē zināmu viesnīcu zīmolu ienākšanu tirgū. Bet kas tad ir tas, kas lielajiem milžiem rada vēlmi ienākt Latvijas tirgū? "Tas ir vairāku faktoru kopums. Viens no faktoriem ir tirgus attīstība, kas beidzamajos gados ir uzrādījusi pozitīvu tendenci (neskatoties uz to, ka nozare kopumā vēl nav sasniegusi 2008. gada rādītāju līmeni). Jāmin arī tirgus perspektīvas, atkļūšanas iespējas, investīciju vides un nodokļu politikas stabilitāte, kā arī pieejams un pietiekami labi sagatavots personāls."


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45081186sec.