Rīgā notiks Bērnu Eiropas karnevāls

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros svētdien, 1.jūnijā Rīgā, Vērmanes dārzā no pulksten 12:00 līdz 18:00 notiks Bērnu Eiropas karnevāls - izklaidējošs un izglītojošs pasākums ģimenēm ar bērniem. Pasākumā apmeklētāji varēs tuvāk iepazīt dažādas Eiropas valstis, to literatūras varoņus un iesaistīties visdažādākajās aktivitātēs - būs bērnu grāmatu lasījumi, masku gājiens, spēles un rotaļas, skatuves priekšnesumi, grāmatu tirdziņš, bērnu filmas un piepūšamās atrakcijas.

Vērmanes dārzs pārvērtīsies par Eiropas bērnu literatūras karnevālu, kurā bērni kopā ar vecākiem varēs iepazīties un sadraudzēties ar Eiropas valstu grāmatu varoņiem. Kopā ar jau labi zināmiem un arī jauniem varoņiem ikviens varēs piedalīties atrakcijās un darbnīcās – gatavot rotaļlietas, taisīt propellerus, piedalīties stafetēs, iemācīties Pūksprunguļu spēli, skaitīt zvaigznes, līst kurmīša alā u.c. Ar bērniem visas dienas garumā spēlēsies un no vienas grāmatas uz citām ceļos Karlsons, Pepija, Ronja, divas Lotiņas, Pinokio un citi grāmatu varoņi. Uz vietas,  protams, varēs gatavot arī dažādas maskas, pārtopot par sev tīkamu grāmatas varoni, lai kopā ar pārējiem stāstu un pasaku tēliem pulksten 15.00 piedalītos Lielajā Bērnu Eiropas karnevāla masku gājienā cauri parkam.

Ģimenes ar bērniem varēs aizraujoši pavadīt laiku Lattelecom veidotajā bērnu kino zonā, kur tiks demonstrētas bērniem veidotas filmas no Lattelecom televīzijas video nomas.

Vērmanes dārzā darbosies Lasītava, kurā stāstus un pasakas bērniem lasīs Latvijā pazīstamas mammas un tēti, bet kopā ar Leļļu teātra aktieriem šos stāstus būs iespējams izspēlēt, veidojot atraktīvus grāmatu jauniestudējumus. Visas dienas garumā apmeklētājus priecēs arī DnB bankas sarūpētais piepūšamo atrakciju parks. Pasākumā piedalīsies Latvijas izdevniecības un grāmatnīcas, kas prezentēs plašu bērnu literatūras klāstu, īpašu uzmanību veltot tikko iznākušajiem darbiem. Grāmatu maiņas punktā, savukārt, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja no mājām atnestās bērnu literatūras grāmatas apmainīt pret citu apmeklētāju atnestajām grāmatām. Par īpašu un literāru ēdienkarti būs parūpējušies Bērnu kafejnīcas saimnieki, piedāvājot gan Karlsona kūkas, gan Pūka medusmaizes, gan Pepijas pankūkas un citus gardumus. 

Bērnu Eiropas karnevāls tiks atklāts pulksten 12:00 ar zviedru orķestra "The Bofors Symphonic Band" priekšnesumu un visu grāmatu varoņu sveicienu bērniem.  Klātesošos līdz pulksten18:00 priecēs plaša priekšnesumu programma, tostarp, bērnu mūzikas grupu priekšnesumi, Eiropas tautu dejas "Zelta sietiņa" izpildījumā, kā arī dziesmotas rotaļas kopā ar klātesošajiem. Pulksten 15:00 notiks masku gājiens pa Vērmanes dārzu ar visu klātesošo bērnu dalību.

Bērnu Eiropas karnevāla apmeklētāji aicināti pasākumam gatavoties jau mājās, uz pasākumu nākot savu iemīļotāko Eiropas grāmatu varoņu tērpos. Pasākumu vadīs Alise Brīnumzemē jeb Ketija Šēnberga. Viņai palīgā nāks Rīgas bebrs, kurš šobrīd strādā pie savas pirmās bērnu stāstu grāmatas par viņa un citu Rīgas simbolu piedzīvojumeim.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem.

ERGO aicina pasākuma apmeklētājus uz uzvedumu ierasties ar velosipēdiem un piedāvā unikālu iespēju - atstāt velosipēdus apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Sīkāka informācija par pasākumu - ŠEIT

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53677011sec.