Bērnu svētkos Ziemeļblāzmas pilī tiks uzņemts kino

1.jūnijā Ziemeļblāzmas atjaunotajā parkā notiks tradicionālie bērnu svētki. Pasākuma, kurš šogad notiks 106. reizi, moto ir kino, jo tā laikā tiks uzņemtas divas filmas. Protams, neiztiks arī bez radošajām darbnīcām un mākslinieciskās daļas.

Kā jau šajos svētkos ierasts, dalībniekus sagaidīs pirmo bērnu svētku organizators - rūpnieks un mecenāts Augusts Dombrovskis ar savu suni Kangaru, bet vadīs tos Dombrovska kunga līdzgaitniece Marta Rinka.

"Svētku, kurus organizē bezalkohola biedrība Ziemeļblāzma un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB), nosaukums ir "Kino, kino, kino...", jo pasākuma laikā tiks filmētas divas filmas. Tā kā šobrīd top dokumentālā filma par Martu Rinku un Ziemeļblāzmas bērnu svētkiem, kas notiek kopš 1908.gada, tad vēsturiski tiks iemūžināti un filmai pievienoti arī fragmenti no šī gada svētkiem. Savukārt pasākuma dalībniekiem būs iespēja pašiem ganizzināt, gan piedalīties filmēšanas procesā, jo divos paviljonos profesionālu režisoru vadībā tiks veidoti bērnu dzejoļu ekranizējumi. Ikviens varēs kļūt par aktieri, režisoru, operatoru, asistentu...  - pielikt savu roku filmiņu tapšanā. Kopumā tiks ekranizēti vairāki latviešu bērnu autoru dzejoļi, kurus gala rezultātā samontēs vienā firmā. Bērnu dzejoļu ekranizējuma pirmizrāde būs vienlaikus ar dokumentālās filmas pirmizrādi," stāsta pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Šo svētku vadmotīvs palicis nemainīgs no pirmajiem svētkiem – nevis vērot, bet piedalīties. Tāpēc bez piedalīšanās filmēšanas procesā dalībniekiem būs iespēja arī izpausties radošos, izzinošos un izklaidējošos stendos. Vairāk nekā simts gadu laikā mainījušās daudzas bērnu svētku tradīcijas, bet viena palikusi nemainīga un vienmēr bijusi īpaši iecienīta – braukšana ar zirgu pajūgu – to varēs izbaudīt arī 1. jūnijā.

Kā jau svētkos pienākas, neiztiks arī bez mākslinieciskās daļas. Visus klātesošos priecēs Augusta Dombrovska mūzikas skolas audzēkņi, kultūras pils Ziemeļblāzma mākslinieciskie kolektīvi, bet pasākuma kulminācija būs Andra Ērgļa un bērnu vokālā ansambļa MOMO koncerts.

Lai bērni kopā ar vecākiem varētu pavadīt lielisku dienu, uzzinot ko jaunu, interesantu un apgūstot jaunas prasmes, rūpējas Rīgas dome un Rīgas brīvosta, tāpēc ikvienam svētku dalībniekam ieeja pasākumā būs bez maksas!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52425718sec.