Rīgā sāk iezīmēt pirmo velojoslu

Ceturtdien, 28. maijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņikskopā ar Satiksmes departamentavadību un riteņbraucēju organizāciju pārstāvjiem iepazinās ar velojoslu iezīmēšanas darbiem. Satiksmes departaments ir sācis darbu pie velojoslu koncepcijas īstenošanas, sākot iezīmēt velojoslas.

"Šis ir īpašs brīdis, joElizabetes ielā – pilsētas vēsturiskajā centrā – sāk iezīmēt pirmo velojoslu Rīgā. Velojoslu ieviešana ir laba ziņa riteņbraucējiem, taču arī gājēji un autovadītāji Rīgas ielās varēs justies krietni drošāk, jo velosipēdisti no ietvēm un ielas braucamās daļas tagad tiks novirzīti uz viņiem īpaši paredzētajām joslām," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Aprīļa beigās, atklājot velo braukšanas sezonu, pilsētas mērs  paziņoja, ka Rīgā ir sākusies "velo revolūcija".  Ir izstrādāta velojoslu attīstības koncepcija, kas paredz būtiskas izmaiņas satiksmes organizācija, un tagad ķeramies klāt jau pie pirmajiem praktiskajiem darbiem," teica Satiksmes departamenta direktora p.i. Krišjānis Peters, sakot, ka "tiek prognozēts, ka līdz 2020.gadam viena piektā daļa Rīgas iedzīvotāju pārvietosies ar velosipēdiem."

Plānots, ka šajā riteņbraukšanas sezonā velojoslas tiks iezīmētas arī Dzirnavu un Lāčplēša ielā.Tuvākajā piecgadē plānots ieviest velojoslas pilsētas maģistrālajās ielās, piemēram, Brīvības ielā, Stabu ielā, Bruņinieku ielā, Avotu ielā, Lazdonas ielā, Kalnu ielā, Ludzas ielā, Strūgu ielā un Turgeņeva ielā. Tāpat plānots uzlabot velosipēdu  satiksmiuz tiltiem un to nobrauktuvēm.

Velojoslu attīstības koncepciju Rīgā ir izstrādājis pilsētplānotājs un arhitekts Toms Kokins sadarbībā ar veloentuziastiem un satiksmes drošības ekspertiem.

Velojoslu ieviešana būtiski uzlabos pārvietošanās ērtumu un satiksmes drošību Rīgā.Velojoslas atradīsies uz brauktuves, tām ir  paredzēts speciāls apzīmējums. Līdz ar to turpmāk  gājēji varēs ērtāk pārvietoties pa ietvi, pa kuru vairs nebrauks velosipēdisti, vienlaikus samazināsies bīstamās velosipēdu konfliktsituācijas ar autovadītājiem, kādas bieži var novērot patlaban.

Izmaiņas satiksmes organizācijā skars visus tās dalībniekus, tādēļ Rīgas domeaicina visus satiksmes dalībniekus uz sapratni un savstarpēju cieņu – gan gājējus, gan velobraucējus, gan motobraucējus, privāto auto un sabiedriskā transporta  vadītājus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4374299sec.