Rīga 2014 ietvaros Vecmīlgrāvī notiks Piena svētki

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros jau piekto reizi norisināsies Piena svētki, kas no viegla draugu eksperimenta izauguši līdz Rīgai mīļam pilsētas festivālam. Šogad Piena svētki norisināsies divās Rīgas apkaimēs, 8.jūnijā "Piens Fest Ziemeļblāzma" kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Vecmīlgrāvī kopā ar Latvijas Radio programmu Klasika un 3.augustā "Piens Fest Spēle" Lucavsalā sadarbībā ar Pieci.lv. Piena svētki kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 8.jūnijā sāksies pulksten 14:00. Ieeja bez maksas.

"Piens Fest Ziemeļblāzma" programmas uzsvars ir uz šī brīža aktuālās vietējās mūzikas un citu kultūras vērtību apzināšanu un kopā savešanu. Paralēli ievērojamu mākslinieku priekšnesumiem, blakus un apkārt notiks mākslas darbnīcas, spēles un citas aktivitātes. "Piens Fest Ziemeļblāzma" svētku pasākumā uzstāsies daudzi talantīgi un oriģināli mākslinieki: Raimonds Tiguls, mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda "Viegli", Vestards Šimkus, jauniešu koris "Kamēr…", grupas "Instrumenti" mūziķis Shipsi, Latvijas Radio Bigbends ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli.

Piena svētkos Raimonds Tiguls uzstāsies kopā ar stīgu kvartetu "Sinfonietta Rīga", koklētāju Laimu Jansoni, armēņu tautas pūšaminstrumentālistu Levonu Tevanjanu, solistēm Kristīni Kārkli-Puriņu un Jolantu Strikaiti.

Mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" atskaņos savas orģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, uz skatuves kāps Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs, Kārlis Kazāks un Jānis Šipkēvics.

Pazīstamākais un atzītākais latviešu pianistspasaulē Vestards Šimkus kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izpildīs Ferenca Lista, Roberta Šūmaņa, Džordža Geršvina, kā arī paša komponētus skaņdarbus.

Jauniešu koris "Kamēr…" izpildīs daļu no savas nupat pirmatskaņojumu piedzīvojušās programmas Amber songs ar dažādām latviešu tautasdziesmām, kuras īpaši šim projektam atlasījis etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Apdares rakstījuši 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un Dzintara nozīmi mūsu folklorā.

Grupas "Instrumenti" mūziķis Shipsi Piena svētkos uzstāsies kopā ar Matīsu Čudaru un Lennartu Hejndelu no "blondeblackblond", koklētāju Laimu Jansoni, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un arfisti Elizabetu Lāci.

Latvijas Radio Bigbends atskaņos jaunākās R.Paula džeza dziesmas, pasaules džeza mūzikas klasiku un Latvijas mūziķu orģinālkompozīcijas.

No pulksten 18:15 "Piens Fest Ziemeļblāzma" tiešraide Latvijas Radio programmā Klasika.

Īss iepriekšējo Piena svētku apskatsvimeo.com/89658252

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44428897sec.