Danči un jautras stafetes kopā ar suņiem

Dejas ar suņiem, jautrības stafetes bērniem kopā ar četrkājainajiem draugiem, atraktīvi un interesanti dažādu suņu šķirņu un paklausības paraugdemonstrējumi – to visu būs iespējams redzēt starptautiskajās suņu izstādēs "Crufts Riga 2014" un "Rīgas Kauss 2014" jau šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. jūnijā, Ķīpsalā.

"Interesanti būs ne tikai rūdītiem suņu mīļotājiem, bet arī ģimenēm ar bērniem, jo esam parūpējušies, lai abās izstādes dienās līdztekus suņu vērtēšanai ringos apmeklētāji varētu vērot aizraujošus un arī izglītojošus šovus un paraugdemonstrējumus, kas allaž rada lielu skatītāju interesi. Abas izstāžu dienas noslēgsies ar konkursiem, kuros tiks nosaukts labākais izstādes kucēns, veterāns, pāris, suņu šķirņu grupu uzvarētāji un, protams, labākais no labākajiem – visas izstādes uzvarētājs," stāsta Latvijas kinoloģiskās asociācijas prezidente Vija Klučniece.

Dejas ar suņiem

Kādas tik izklaides un treniņus neizdomā suņu cienītāji! Svētdien Ķīpsalā pirmoreiz būs iespēja vērot dejas uzvedumu ar paklausības elementiem "Kāds saimnieks, tāds suns" jeb frīstailu. Lielākajās starptautiskajās suņu izstādēs, kā, piemēram, "Crufts" Birmingemā, Lielbritānijā, dejošana ar suni ir ļoti lielā cieņā. Dejas laikā suns var veikt visdažādākās kustības – staigāšanu pie kājas, pagriezienus, kustības uz aizmuguri un sāniem, lēcienus, stāvēšanu uz pakaļkājām, kā arī daudz ko citu, galvenais, lai tas atbilstu mūzikai, jo vērtēta tiek pāra uzstāšanās kopumā – dejas harmoniskums, kustību saskaņotība un dejotāju artistiskums.

Šodien frīstails būtībā ir vesels šovs – saimnieki ir tērpušies speciālos kostīmos, kā arī lieto grimu pilnīgākai tēla izveidei. Savukārt sunim mugurā nekas netiek vilkts, lai netraucētu viņa kustībām un neapgrūtinātu elementu izpildi. Turklāt mūsdienu dejotāji pārsteidz ar savu sagatavotības līmeni – visas kustības ir noslīpētas, saliedētas, īsāk sakot, īsti profesionāļi! Bet kā būs Ķīpsalā? To redzēsiet jau svētdien, 8. jūnijā, no plkst. 14.30 līdz 15.00!

Lielie labsirži ņūfaundlendieši

Ja vēlies atraktīvā veidā uzzināt ko vairāk par milzīgajiem, labsirdīgajiem lempīšiem ņūfaundlendiešiem un arī vēlies pabužināt viņu kuplo, mīksto kažoku – nāc uz paraugdemonstrējumu stendu 7. jūnijā plkst. 13.30, bet 8. jūnijā – plkst. 12.30. Būs aizraujoši!

Retrīvers – vai tikai ģimenes draugs?

Mīlīgais un atsaucīgais retrīvers ir iemantojis īsta ģimenes drauga slavu, taču nereti tiek piemirsts, ka šiem brīnišķīgajiem suņiem piemīt lieliskas medību suņu īpašības. Interesenti 7. jūnijā plkst. 12.00, bet 8. jūnijā plkst. 13.00 ir aicināti vērot retrīveru darba paraugdemonstrējumus, kuros izspēlēs dažādus medību scenārijus. Retrīveri rādīs gan dažus paklausības elementus, gan priekšmeta pienešanas tehniku.

Labs suns – paklausīgs suns

Ne tikai tiem, kas nākotnē plāno ar savu četrkājaino draugu piedalīties starptautiskās suņu paklausības sacensībās, bet arī tiem, kas vēl tikai sapņo par suņa iegādi, interesanti būs vērot, kādas prasmes suņiem jādemonstrē starptautiskās suņu paklausības sacensībās. Suņu paklausības paraugdemonstrējumi 7. jūnijā sāksies plkst. 12.30, savukārt 8. jūnijā – plkst. 12.00.

Grūti mācībās, viegli kaujā

Aizraujošus meklēšanas un glābšanas dienesta paraugdemonstrējumus rādīs speciāli apmācīti suņi, gan meklējot cietušo cilvēku, gan rādot arī dažādus paklausības elementus. To visu varēs redzēt 7. jūnijā plkst. 14.30.

Kopā ar suni – jautrāk

Ja ar skatīšanos vien nepietiek, atliek vien piedalīties jautrās stafetēs, kurās varēs piedalīties ikviens gribētājs. Savukārt, ja bērns vēlas ko mierīgāku vai iepazīties ar sunīti, tad pats piemērotākais būs kanisterapijas paraugdemonstrējumi, kur suns iejūtas daktera ādā. Kanisterapijā cilvēka dziedināšanu veic speciāli piemeklēts, apmācīts un sertificēts suns, un šī terapijas metode ir piemērota bērniem ar uzvedības traucējumiem, nopietnām psiholoģiskām traumām un cerebrālo trieku. Mazie izstādes apmeklētāji šos speciāli apmācītos suņus varēs samīļot un arī parotaļāties ar tiem abās izstāžu dienās – 7. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 14.30, savukārt 8. jūnijā  – no plkst. 13.30 līdz 14.00.

Pasākumu programma

7. jūnijs

Paraugdemonstrāciju rings

12.00–12.30    Medības – Labradoras retrīveru iedzimto talantu demonstrējums

12.30–13.00    Paklausības paraugdemonstrējumi "Labs suns – paklausīgs suns"

13.00–13.30    Jautrības stafetes un atrakcijas bērniem "Kopā ar suni – jautrāk"

13.30–14.00    "Lielie labsirži" – tikšanās un kopā būšana ar ņūfaundlendieti

14.00–14.30    Kanisterapija. Pirmā tikšanās ar suni

14.30–15.00    Paklausības paraugdemonstrējumi "Grūti mācībās, viegli kaujā"

15.00–15.30    Jautrības stafetes un atrakcijas bērniem "Kopā ar suni – jautrāk"

Konferenču zāle Nr. 3

12.00 Seminārs "Itāļu korsosuņu šķirnes izveidošanās, attīstība, selekcijas perspektīvas"

Semināru vada suņu eksperts un audzētājs Ernesto di Maio.

Seminārs notiek itāļu val. Tiek nodrošināts tulkojums angļu val.

8. jūnijs

Paraugdemonstrāciju rings

12.00–12.30    Paklausības paraugdemonstrējumi "Labs suns – paklausīgs suns"

12.30–13.00    "Lielie labsirži" – tikšanās un kopā būšana ar ņūfaundlendieti

13.00–13.30    "Medības" – Labradoras retrīveru iedzimto talantu demonstrējums

13.30–14.00    Kanisterapija. Pirmā tikšanās ar suni

14.00–14.30    Jautrības stafetes un atrakcijas bērniem "Kopā ar suni – jautrāk"

14.30–15.00    Deju uzvedums ar paklausības elementiem "Kāds saimnieks, tāds suns"

15.00–15.30    Jautrības stafetes un atrakcijas bērniem "Kopā ar suni – jautrāk"

Kā zināms, 7. un 8. jūnijā Ķīpsalā notiks starptautiskās suņu izstādes "Crufts Riga 2014" un "Rīgas kauss 2014", kas kopumā pulcēs vairāk nekā 2300 labākos visdažādāko šķirņu suņus no 11 valstīm.

Starptautiskās suņu izstādes "Crufts Riga" un "Rīgas kauss 2014" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju. Vairāk: www.bt1.lv/crufts. Seko mums: www.facebook.com/petekspo.lv, twitter.com/CruftsRiga un www.draugiem.lv/petekspo/

Norises vieta un laiks

7. un 8. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Ieejas biļetes

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – EUR 3,00

Pieaugušajiem – EUR 4,50

Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – EUR 3,50

Ģimenes biļete (2+2; 1+3) – EUR 10,50, (ja vairāk bērnu, tad par katru bērnu – EUR 1,50)


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7444768sec.