21. un 22. jūnijā Mežaparkā varēs iepazīt citu tautu saulgriežu svinēšanas tradīcijas [2]

21. un 22.jūnijā Mežaparkā "Rīga 2014 saulgriežu" ietvaros notiks Pasaules saulgriežu festivāls, kurā ar dziesmām, dejām, dažādu tautu tradicionālajiem ēdieniem un vainagu pīšanu varēs iepazīt saules svinēšanas tradīciju daudzveidību. Festivālā piedalīsies kolektīvi no astoņām valstīm, tostarp no Indijas un Kolumbijas.

Pasaules saulgriežu festivāla programmu veidos dziesmas, dejas un rituāli, sākot ar pašmāju un tuvāko kaimiņu skanīgākajiem līgotājiem, Rumānijas un Maķedonijas tautas tradīciju atspoguļojumu, līdz pat saulainajam Tbilisi džezam un Kolumbijas perkusiju ritmiem. Piedalīsies: Kokle, Laiksne, Oglīte (Latvija), Brēmenes koris Bremer Raths Chor (Vācija), folkloras grupa Tarbatu (Igaunija), Fokšani (Focșani) folkloras ansamblis Tara Vrancei (Vrančas (Vrancea) apgabals, Rumānija), tradicionālās mūzikas grupa Tanec (Maķedonija), Tbilisi džeza ansamblis Tbilisi Big-Band (Gruzija), Tato Marenko (Tato Marenco), Gujaratifolkgrupa Saptak (Indija) un via 40 (Kolumbija).

Festivālā būs iespējams apmeklēt dažādu valstu tradicionālo ēdienu  gatavošanas meistarklases, kā arī radošajās darbnīcās iemācīties pīt Līgo un Jāņu vainagus. Amatnieku teltīs būs iespējams pagatavot saulgriežu mūzikas instrumentu. Tāpat Zāļu sievas palīdzēs trejdeviņu zālīšu ziepju vārīšanā. Apmeklētāju savārītās ziepes tiks iesaiņotas lina audumā un pārsietas ar aukliņu, lai noderētu kā dāvana gan viesiem no ārvalstīm, gan pašu tautiešiem.

Pasaules saulgriežu festivāls notiks 21. un 22. jūnijā no plkst.12:00 līdz 21:00 pļavā pie Mežaparka Lielās estrādes. Ieeja pasākumā bezmaksas.

Šogad saulgriežos Rīgā, Mežaparkā notiks pasākums "Rīga 2014 saulgrieži", kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā divu dienu garumā aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros būs skatāms deju uzvedums "Lec, saulīte!", "Pasaules saulgriežu festivālā" mūziķi no visas pasaules demonstrēs savu redzējumu par saulgriežu svinēšanu, Latvijas un citu valstu alu varēs degustēt "Pasaules alus parādē", amatniekus un tirgotājus pulcēs "Rīgas saulgriežu gadatirgus", bet noslēgumā 22. jūnijā notiks sadejošanās un sadziedāšanās visas nakts garumā.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas atradīsies netālu no Mežaparka estrādes.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

"Rīga 2014 saulgrieži" pasākumu programma pieejama www.riga2014.org/saulgriezi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 inese 06/10/2014 10:59 a biļešu pardošanā nav

2 inese 06/10/2014 10:59 a biļešu pardošanā nav

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.26455498sec.