Pasaules zvaigznes tiksies koncertā «Dzimuši Rīgā»

6.jūlija Eiropas kultūras galvaspilsētas koncerts "Dzimuši Rīgā" pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves būs tikšanās vieta Rīgā dzimušām mūzikas zvaigznēm.

"Koncerts "Dzimuši Rīgā" būs viens no spožākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem, ko turklāt redzēs arī daudzu Eiropas valstu skatītāji. Šādam mūsu mūzikas izcilību kopā sanākšanas brīdim Rīgā kā Eiropas kultūras galvaspilsētā ir jākļūst par Rīgas un visas Latvijas mūziķu vizītkarti pasaulē," uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs diriģents Andris Poga. Koncerta "Dzimuši Rīgā" idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.   

Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi. 

"Koncerta "Dzimuši Rīgā" programma aptver ārkārtīgi plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie solisti un mūsu izcilās operzvaigznes - viss vienuviet," pauž diriģents Andris Poga.

Ņemot vērā koncerta "Dzimuši Rīgā" ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, Latvijas Televīzija nodrošina tiešraidi vairākās Eiropas valstīs, kā televīzijas daudzkameru režisoru uzaicinot Pīteru Maniuru no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

"Koncerta televīzijas ieraksta vizuālais risinājums tiks veidots līdzīgi Vīnes filharmoniķu koncertu atspoguļojumam televīzijas ierakstos Šēnbrunnā, kur tiek uzsvērta arī atmosfēra klausītāju vidū, izcelta arhitektūra, veidojot īpašu pilsētas pievilcības noskaņu. Šī ir reize, kad spožākās pasaules mūzikas zvaigznes no Latvijas vēros gan Latvijas, gan Eiropas skatītāji, jo pirmoreiz šāda mēroga Latvijas notikumu translēs ne tikai Latvijas Televīzija, bet arī Eiropas kultūras kanāls "ARTE" un citas Eiropas valstu televīzijas," akcentē Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja un koncerta "Dzimuši Rīgā" televīzijas ieraksta producente Ieva Rozentāle.

"Oficiālais Rīga 2014  saldējums Ekselence – mūsdienu Latvijas virtuves vērtību un Rīgas gardēžu kultūras vārda nesējs – aicina iepazīt latviešu skatuves izcilības koncertā "Dzimuši Rīgā". Katrs Ekselence saldējums dubultā šokolādes pārklājumā nes stāstu par Rīgu. Baudot labāko saldējumu, kas radīts Rīgā, mēs aicinām izbaudīt labāko, ko sniegs Rīgā dzimušās un pasaulē novērtētās skatuves zvaigznes. Savukārt visus "Dzimuši Rīgā" notikuma apmeklētājus Ekselence lutinās ar ekselentiem saldējuma desertiem," papildina Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Biļešu cena uz 6.jūlija koncertu ir iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 100 eiro, biļetes pieejamas Biļešu Serviss kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014.

Saldumu fabrika Laima ir notikuma atbalstītājs, lai atvērtajā pasaulē skanošās, mirdzošās Latvijas nacionālās kultūras vērtības varētu skatīt Rīga 2014 ietvaros. Notikums ļaus tā dalībniekiem izjust dzimto valsti, bet mums visiem - apzināties, cik kultūrbagāti esam.

Savukārt ERGO kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu oficiālais apdrošinātājs "Dzimuši Rīgā" koncertam dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šo grandiozo notikumu.

Mūziķu pārvadāšanu nodrošinās auto Rīga 2014 oficiālie auto Audi un Volkswagen.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā www.riga2014.org

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37225103sec.