«Rīga 2014 saulgriežus» Mežaparkā papildinās Līgo pirts festivāls

Sagaidot vasaras saulgriežus, 21. un 22. jūnijā Mežaparkā, pasākuma "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros, profesionāli pirtnieki visus interesentus aicina pirts priekus izbaudīt "Līgo pirts festivālā".

"Senākie latviešu ticējumi vēsta, ka pirts latvietim ir bijusi svēta vieta, jo pati Māra un Laima pirtī gāja pērties. Tāpat, pirtī notika svarīgākie dzīves rituāli, tai skaitā, bērna ienākšana šai saulē. Pirtī veica dziedināšanas rituālus, katru nedēļu mazgājās un pērās, kā arī izmantoja to dažādām saimnieciskām vajadzībām," stāsta sertificēts pirtnieks un Praktiskās Pirtniecības skolas vadītājs Romualds Lamsters.

Latviešiem pirtī iešana no seniem laikiem ir bijusi neatņemama saulgriežu svinēšanas tradīcija. Gada spēcīgākajās dienās – vasaras saulgriežos - Mežaparkā, pasākuma "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros  visiem interesentiem par prieku darbosies "Līgo pirts festivāls". Ikvienam apmeklētājam būs iespēja nopērties dažāda veida un tematikas pirtīs, izbaudīt masāžas, piedalīties pirts slotiņu siešanas darbnīcā, pie pirtslietu speciālistiem uzzināt noderīgu informāciju par veselīgu dzīvesveidu un pirts labumiem, kā arī vērot meistarklases un paraugdemonstrējumus. Uz vietas būs iespējams iegādāties arī dažādas pirtslietas – sākot no slotiņām un beidzot ar pirts apģērbu. Pirts prieki visiem apmeklētājiem būs bez maksas.

Jau ziņots, ka 21. un 22. jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums "Rīga 2014 saulgrieži", kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros Mežaparkā norisināsies deju uzvedums "Lec, saulīte!", "Pasaules saulgriežu festivāls" ar dažādu mūziķu dalību no visas pasaules, "Pasaules alus parāde", kurā būs iespēja degustēt dažādas vietējās un importa alus šķirnes, "Rīgas saulgriežu gadatirgus" un citas aizraujošas saulgriežu aktivitātes. "Rīga 2014 saulgrieži" noslēgsies ar balli, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules.

Deju uzveduma "Lec, saulīte!" norisēs ikviens aicināts iesaistīties arī kā brīvprātīgais, palīdzot skatītājiem orientēties teritorijā un atrast savu sēdvietu - piedalies.riga2014.org/lat/misijas/602-deju-uzvedums-lec-saulite-20-2206-no-1900-mezaparka-estrade.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie Mežaparka estrādes.

20., 21. un 22. jūnijā, kad Mežaparkā notiks "Rīga 2014 saulgrieži", kultūras vasarnīca "Esplanāde 2014" dosies izbraukumā un atvērs savu filiāli "Esplanāde 2014 Mežaparkā". Līdzīgi kā Esplanādē izvietotajā informatīvajā telpā, arī Mežaparka kultūras vasarnīcā būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmajiem un šobrīd pieejamajiem "Rīga 2014" pasākumiem, iegādāties pasākumu biļetes un suvenīrus, vienkārši labi pavadīt laiku un izmantot Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošināto bezmaksas WiFi internetu un atpūtas zonu. Lattelecom bezmaksas WiFi tīkls tika atklāts 2013.gada aprīlī un šobrīd ir pieejams 3700 vietās visā Latvijā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

"Rīga 2014 saulgrieži" pasākumu programma pieejama www.riga2014.org/saulgriezi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46353507sec.