Saulgriežu laikā Esplanādē un Mežaparkā gaidāmas «Nenorunātās tikšanās»

Pasākuma "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros ikkatrs interesents varēs vienlaicīgi pabūt divās pasākumu norises vietās - kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" un tās filiālē Mežaparkā. Šādu iespēju nodrošinās interaktīvie vides objekti "Nenorunātās tikšanās".

"Nenorunātās tikšanās" ir divi "acs" formas vides objekti, kas aprīkoti ar ekrāniem, kamerām un skaņu aparatūru, dodot iespēju pasākumu apmeklētājiem redzēt citā pilsētas vietā notiekošo, kā arī savstarpēji sazināties: apsveikt svētkos, sadziedāties, sadejoties un varbūt pat iepazīties.

Projekta "Nenorunātās tikšanās" debija notika šā gada maijā kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" un vienlaicīgi Norvēģijas pilsētā Drēbakā, sniedzot iespēju rīdziniekiem vērot Norvēģijas konstitūcijas pasludināšanas 200 gadu svinības, bet norvēģiem – saņemt apsveikumus no Rīgas.

Viens vides objekts Esplanādē atrodas visu vasaras sezonu, rādot gan iepriekš sagatavotus video materiālus, gan nodrošinot tiešraides no dažādām pasākumu norises vietām.

"Nenorunātās tikšanās" vides objekti Mežaparkā un kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" darbosies no 20. līdz 23. jūnijam no pulksten 12.00 līdz 20.14. Projekta "Nenorunātās tikšanās" idejas autors ir biedrība "I Did It", tas īstenots ar nodibinājuma Rīga 2014 un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu.

Jau ziņots, ka 21. un 22. jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums "Rīga 2014 saulgrieži", kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros Mežaparkā norisināsies deju uzvedums "Lec, saulīte!", "Pasaules saulgriežu festivāls" ar dažādu mūziķu dalību no visas pasaules, "Pasaules alus parāde", kurā būs iespēja degustēt dažādas vietējās un importa alus šķirnes, "Rīgas saulgriežu gadatirgus", "Līgo pirts festivāls" un citas aizraujošas saulgriežu aktivitātes. "Rīga 2014 saulgrieži" noslēgsies ar balli, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules.

Biļetes uz deju uzvedumu "Lec, saulīte!" iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu servisa" kasēs un kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014". Biļešu cena no 10.00 līdz 35.00 eiro.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie  Mežaparka estrādes.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

"Rīga 2014 saulgrieži" pasākumu programma pieejama www.riga2014.org/saulgriezi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0610888sec.