Septembrī Rīgā un Daugavpilī plaši atzīmēs Marka Rotko 111. dzimšanas dienu

No 23. līdz 25. septembrim Rīgā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā plaši atzīmēs izcilā mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienu. Šis būs viens no "Rīga 2014" notikumu programmas "Okeāna alkas" projektiem ar  nosaukumu "No Rīgas uz Daugavpili Rotko vilcienā".

Rotko projekts tiks uzsākts ar izstādi "Digitālais un drukātais fenomens", ko varēs redzēt ES mājā Mākslas telpā (1.stāvā) no 15. līdz 30. septembrim.

17. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē notiks kinolektorijs par Marku Rotko un viņa radošo mantojumu.

23.septembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē notiks angļu komponista Džeimsa Klārka (James Clarke) mūzikas koncerts, kurā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa īpaši šim projektam izveidots Latvijas labāko mūziķu kamersastāvs atskaņos divus komponista opusus – Untitled No.1 un jaundarbu 2014-N, kas rakstīts īpaši šim notikumam.

23. un 25. septembrī Rīgā un Daugavpilī notiks starptautiska konference "Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda", kurā piedalīsies pasaulē pazīstami mākslas zinātnieki un Rotko iedvesmoti mākslinieki no Parīzes, Ņujorkas, Londonas, Madrides, Sanpaulu un Maskavas. Viņu vidū būs vadošais Marka Rotko pētnieks, britu mākslas vēsturnieks Dr. Deivids Anfams (Dr. David Anfam), 360 grādu abstrakto gleznu meistars un krāsu uztveres psiholoģijas pētnieks Senfords Vurmfelds no Ņujorkas (Sanford Wurmfeld), krievu mākslas kurators un kritiķis Viktors Miziano (Victor Misiano), arhitektūras profesors no Ārhusas Valters Unterainers (Walter Unterrainer), franču akadēmiķe Annija Koena Solala (Annie CohenSolal), kura prezentēs grāmatas par Marku Rotko izdevumu latviešu valodā, kā arī abi mākslinieka bērni Kristofers Rotko (Christopher Rothko) un Keita Rotko Praizela (Kate Rothko Prizel).

24. septembrī no Rīgas uz Daugavpili ceļā dosies Rotko vilciens "Klusuma laboratorija", kurā būs iespēja piedzīvot multimediālu Rotko drāmu, sajūtot klusumu, sataustot skaņu, notverot mirkli.

24. septembra vakarā Daugavpilī notiks multimediju performances "Rotko iedvesmo" ar laikmetīgās mākslas, mūzikas un multimediju simbiozi, kas kulminēs pusnaktī.

25. septembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tupināsies konference "Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda". Tiks atklātas arī jaunās rudens sezonas izstādes. Skatītājiem tiks piedāvāts unikāls projekts – izstāde "Latvijas laikmetīgā glezniecība", vienkopus parādot atšķirīgo un kopīgo šābrīža Latvijas glezniecībā septiņu Latvijas gleznotāju – Sigitas Daugules, Jāņa Dukāta, Andra Eglīša, Daigas Krūzes, Viktorijas Valujevas, Andra Vītoliņa un Otto Zitmaņa – skatījumā. Līdzās būs apskatāmi Īrijas gleznotājas Kristīnas Hakslijas (Kristina Huxly) darbi, kā arī tiks atklāta Lielbritānijas mākslinieka Pītera Grifina (Peter Griffin) darbu izstāde un starptautiskās rezidences "Mark Rothko 2014" skate.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs semināru telpas
,


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42015886sec.