Apmeklējot Rīga 2014 saulgriežu pasākumus Mežaparkā, aicina silti saģērbties

Nedēļas nogalē, 21. un 22.jūnijā, Mežaparkā apmeklējot pasākumus „Rīga 2014 saulgrieži” un deju uzveduma „Lec, saulīte!” ģenerālmēģinājumu 20.jūnijā, organizatori aicina izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un atgādina, ka deju uzvedumā „Lec, saulīte!” apmeklētāji netiks ielaisti ar lietussargiem.

Nedēļas nogalē Latvijā valdīs ciklonu darbība un vēsas gaisa masas. Naktīs līs mazāk, bet dienas laikā iespējams īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +13...+17 grādi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

21. un 22.jūnijā „Rīga 2014 saulgrieži” ietvaros norisināsies iespaidīgs deju uzvedums „Lec, saulīte!", „Pasaules saulgriežu festivālā” mūziķi no visas pasaules rādīs savu radošo un mūsdienīgo redzējumu saulgriežu vai saules svētku svinēšanai, Latvijas un citu valstu alus šķirnes varēs degustēt „Pasaules alus parādē”, amatniekus un tirgotājus pulcēs „Rīgas saulgriežu gadatirgus”, norisināsies „Līgo pirts festivāls”,  kā arī notiks daudzas citas radošas un izklaidējošas aktivitātes visai ģimenei.

„Rīga 2014 saulgrieži būs viens no spilgtākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas vasaras notikumiem, kuros ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis varēs piedzīvot gaismas daudzināšanas mistēriju, iepazīt un piedzīvot vēl dzīvās vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas Eiropā un pasaulē,” uzsver Rīga 2014 tematiskās līnijas „Rīgas karnevāls” kuratore Diāna Čivle.

Abus vakarus plkst.22.00 Mežaparka Lielajā estrādē notiks iespaidīgs deju uzvedums „Lec, saulīte!”. Uzvedumā saulgriežu stāstu izdejos vairāki tūkstoši dejotāju no Rīgas un Latvijas labākajiem deju kolektīviem, uzvedumā piedalīsies kori, solisti, „Lec, saulīte!” orķestris un folkloras kopa „Auļi”. Uzveduma radošo grupu veido mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs, komponists Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 35 eiro, biļetes pieejamas „Biļešu Servisa” kasēs un kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

Skanot Latvijā iecienītam saulgriežu repertuāram un dažādām pasaules dejām populāru latviešu melodiju skaņās „Rīga 2014 saulgrieži” noslēgsies 22.jūnijā plkst.01.00 naktī (pēc deju uzveduma „Lec, saulīte!”) ar balli „Rīga griežas dejā”. Biļešu cena iepriekšpārdošanā - 3 eiro (deju uzveduma „Lec, saulīte!” 22. jūnija izrādes apmeklētājiem un „Rīga 2014 saulgriežu” dalībniekiem ieeja bez maksas), biļetes pieejamas „Biļešu Servisa” kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

20., 21. un 22. jūnijā, kad Mežaparkā notiks „Rīga 2014 Saulgrieži”, kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014” dosies izbraukumā un atvērs savu filiāli Mežaparkā „Esplanāde 2014 Mežaparkā". Līdzīgi kā Esplanādē izvietotajā informatīvajā telpā, arī Mežaparka kultūras vasarnīcā būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmajiem un šobrīd pieejamajiem „Rīga 2014” pasākumiem, iegādāties pasākumu biļetes un suvenīrus, vienkārši labi pavadīt laiku un izmantot Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošināto bezmaksas WiFi internetu un atpūtas zonu. Lattelecom bezmaksas WiFi tīkls tika atklāts 2013.gada aprīlī un šobrīd ir pieejams 3700 vietās visā Latvijā.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie Mežaparka estrādes.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.


Rīga 2014 pasākumu programma

21. un 22.jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums „Rīga 2014 saulgrieži”, kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicina svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē.

Jāņu nakts mistērija „Lec, saulīte!”

Vieta: Mežaparka Lielajā estrādē

Laiks: sākums abus vakarus pl.22.00. Ieeja no pl.20.00

Deju uzveduma „Lec, saulīte!” stāsta galvenā varone ir meitene, kas simbolizē divas tematiskās līnijas - tradīciju un mīlestību. Saulgrieži ir apliecinājums nācijas vitalitātei, savu sakņu apzināšanai, tāpēc uzveduma pamatā ir stāsts, kuru dzirdot, redzot un izdzīvojot, ikviens uz brīdi nonāks gaismas daudzināšanas un tautas vitālo svētku rituālu pasaulē. Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukums tiks pārvērsts par Jāņu kalnu, bet skatītāji izvietosies neparasti - Dziesmu svētku kopkora vietās. Uzvedumā skanēs īpaši šim nolūkam radīta mūzika. Radošo grupu veido mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs, komponists Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Piedalīsies vairāki tūkstoši dejotāju no Rīgas un Latvijas labākajiem deju kolektīviem, kori, solisti, „Lec, saulīte!” orķestris un folkloras kopa grupa „Auļi”. Biļetes iegādājamas „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.

Pasaules saulgriežu festivāls

Vieta: Pļavā pie Mežaparka Lielās estrādes

Laiks: abas dienas pl.12.00-21.00

Festivāla programmu veidos dziesmas, dejas un rituāli, sākot ar pašmāju un tuvāko kaimiņu skanīgākajiem līgotājiem, Rumānijas un Maķedonijas tautas tradīciju atspoguļojumu, līdz pat saulainajam Tbilisi džezam un Kolumbijas perkusiju ritmiem. Piedalīsies: „Kokle”, „Laiksne”, „Oglīte” (Latvija), Brēmenes koris „Bremer RathsChor” (Vācija), folkloras grupa „Tarbatu” (Igaunija), Fokšani (Focșani) folkloras ansamblis „Tara Vrancei” (Vrančas (Vrancea) apgabals, Rumānija), tradicionālās mūzikas grupa „Tanec” (Maķedonija), Tbilisi džeza ansamblis „Tbilisi Big-Band” (Gruzija), Tato Marenko (Tato Marenco) un „via 40” (Kolumbija). Festivālā būs iespējams apmeklēt dažādu valstu tradicionālo ēdienu  gatavošanas meistarklases, kā arī radošajās darbnīcās varēs iemācīties pīt Līgo un Jāņu vainagus,  kopā ar Zāļu sievu gatavot īpašas Jāņu ziepes un latviskus mūzikas instrumentus. Ieeja bez maksas.

Rīgas saulgriežu gadatirgus

Vieta: Mežaparka alejā

Laiks: abas dienas pl.12.00-22.00

Gadatirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus amatnieku darinājumus - koka izstrādājumus, adījumus, galda spēles, kalumus, pinumus, kā arī māla un stikla izstrādājumus. Tos, kuri vairāk mīl lasīt, gaidīs plašs iespieddarbu klāsts - sākot no žurnāliem un beidzot ar pastkartītēm un ģeogrāfiskajām kartēm. Ieeja bez maksas.

Pasaules alus parāde

Vieta: Mežaparka Lielās estrādes teritorijā

Laiks: abas dienas pl.12.00-22.00

„Pasaules alus parāde” - pasākums, kurā būs iespējams pagaršot un salīdzināt daudzas un dažādas alus šķirnes no Latvijas, Eiropas un pasaules. Daļa no šīm šķirnēm būs latviešiem jau labi zināmas un iecienītas, daļa - pazīstama tikai īstenam alus gardēdim. „Pasaules alus parādē” alus brūveri, tirgotāji un krodzinieki varēs dalīties savā pieredzē par gardākajām alus šķirnēm, bet skatītāji varēs degustēt un balsot. Alus būs pieejams arī „degustācijas” izmērā. Ieeja bez maksas.

Līgo pirts festivāls

Vieta: Mežaparka Lielās estrādes teritorijā

Laiks: abas dienas pl.12.00-22.00

Profesionāli pirtnieki visus interesentus aicina pirts priekus izbaudīt „Līgo pirts festivālā”. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja nopērties dažāda veida un tematikas pirtīs, izbaudīt masāžas, piedalīties pirts slotiņu siešanas darbnīcā, pie pirtslietu speciālistiem uzzināt noderīgu informāciju par veselīgu dzīvesveidu un pirts labumiem, kā arī vērot meistarklases un paraugdemonstrējumus. Uz vietas būs iespējams iegādāties arī dažādas pirtslietas – sākot no slotiņām un beidzot ar pirts apģērbu. Pirtī prieki visiem apmeklētājiem būs bez maksas.

Nakts balle „Rīga griežas dejā”

Vieta: Mežaparka Lielajā estrādē

Laiks: 23.jūnija rītā plkst. 1.00-6.00 (pēc deju uzveduma „Lec, saulīte!”)

Pasākums „Rīga 2014 saulgrieži” noslēgsies ar balli visas nakts garumā - Mežaparka Lielajā estrādē notiks sadejošanās un sadziedāšanās, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules. Muzikālā vadītāja Jura Vaivoda, grupas un solistu pavadībā visi „Rīga 2014 saulgriežu” dalībnieki un viesi, rīdzinieki un ciemiņi varēs izkustināt kājas pasaules deju soļos - ballē skanēs ne tikai Latvijā iecienītais saulgriežu repertuārs, bet arī grieķu sirtaki, spāņu flamenko, vācu polka, somu letkis un daudzas citas pasaules dejas. Nakts balli varēs apmeklēt ikviens interesents un tā būs lielākā nakts balle Mežaparka estrādē 2014.gadā.

Plašāka informācija www.riga2014.org/saulgriezi


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44559813sec.